Λιγότερες μάσκες, περισσότερες αγκαλιές!

Ας μιλήσουμε ειλικρινά. Σε κανέναν δεν αρέσει ότι ξεκινάει το σχολείο, όσο είναι μαθητής. Όπως σε κανέναν δεν αρέσει να επιστρέφει στη δουλειά, μετά τις διακοπές.

Νίκος Συρίγος
Λιγότερες μάσκες, περισσότερες αγκαλιές!

Κάθε χρόνο λοιπόν, από την στιγμή που σταμάτησα να είμαι μαθητής, στην back to school με πιάνει ένα σφίξιμο, ένας κόμπος στο στομάχι… Για τις κόρες μου αλλά και για όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

Κι αν η Εύα, έχει αφήσει πια πίσω της την «πρώτη μέρα στο σχολείο», η Έλενα έχει ακόμη δρόμο. Και… σχολικές πρεμιέρες! Τουλάχιστον τέσσερις ακόμη… Άρα 4 ακόμη «σφιξίματα» στο στομάχι… Τις δύο τελευταίες, μάλιστα, χρονιές, ελέω covid, τα παιδιά δεν μπορούν να βρουν ούτε καν αυτό το ελάχιστο «ποσοστό» χαράς για τις… αγκαλιές της επιστροφής! Κι αυτό κάνει ακόμη μεγαλύτερο τον καημό μου…

Ακούω «τα παιδιά συνηθίζουν εύκολα»… Μα δεν θέλουμε να συνηθίσουν να μην κάνουν αγκαλιές! Δεν θέλουμε να συνηθίσουν να κρατάνε απόσταση… Δεν θέλουμε να συνηθίσουν όλο αυτό που μας συμβαίνει! Θέλουμε να ζήσουμε με λιγότερες μάσκες και περισσότερες αγκαλιές. Λάθος. Με… καθόλου μάσκες και αμέτρητες αγκαλιές! Αυτό θέλουμε. Και μόνο.

Τα παιδιά έχουν «χτικιάσει» πια με αυτή την ιστορία… Είδαν τα δεδομένα όχι απλά να γίνονται ζητούμενα αλλά να… απαγορεύονται σε μία στιγμή! Η τάξη να γίνεται «οθόνη», ο δάσκαλος να γίνεται… κομμάτι της οθόνης, το διάλλειμα να γίνεται πάω από το σαλόνι στο wc και η σχολική εκδρομή να μην υπάρχει πια ούτε καν ως σκέψη…

Ό,τι και αν ευχηθούμε λοιπόν, θα είναι περίπου… μάταιο, όσο αυτό το «χτικιό» δεν τελειώνει! Και εμείς οι μεγαλύτεροι αλλά και τα παιδιά ένα πράγμα θέλουμε: Τις ζωές μας πίσω!

Θέλουμε όλα αυτά που ζούσαμε και τώρα πια δεν μπορούμε… Τον συμμαθητή μας, την κολλητή μας, τον διπλανό μας, το διάλλειμα μας, την εκδρομή μας και ναι τις κοπάνες μας…

Πότε άλλοτε δεν έχουν χαθεί τόσα πολλά σε τόσο λίγο… Θέλουμε αγκαλιές! Καλές αγκαλιές, λοιπόν, παιδιά… Και καθόλου μάσκες! Να σας βλέπουμε να χαμογελάτε… Να βλέπουμε ότι χαμογελάτε… !

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved