Meghan Markle: Τι σημαίνει δεν ξέρει να κρατήσει σωστά τον γιο της; Πάμε καλά;

Όταν το mom bullying ξεπερνά κάθε όριο

Πατούλια Kατερίνα
Meghan Markle: Τι σημαίνει δεν ξέρει να κρατήσει σωστά τον γιο της; Πάμε καλά;

Την αλήθεια θα στην πω: Λόγω δουλειάς ξέρω απ΄έξω κι ανακατωτά πότε έχει γενέθλια η Meghan και η Κate, πότε γεννήθηκαν τα πριγκιπόπουλα, τι φορούσε η Diana όταν βγήκε από το μαιευτήριο και με τον Harry και με τον William και εννοείται πως παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη εγκυμοσύνη της Markle και φυσικά την γέννηση του Archie Harrison.

Και ειλικρινά παλεύω να καταλάβω γιατί δέχεται τόσο bullying η 37χρονη δούκισσα από την πρώτη μέρα που έγινε μητέρα.

Τρεις εμφανίσεις έχει κάνει ήδη, ενώ ο γιος της έχει συμπληρώσει δύο μήνες ζωής και τα κακόβουλα σχόλια, κυρίως από γυναίκες και δη από μαμάδες έχουν ξεπεράσει κάθε όριο χολής.

Και άντε το κράξιμο για τα κιλά της εγκυμοσύνης που δεν έχει χάσει ακόμα παλεύω ακόμα να το ξεπεράσω, λες και όλες οι υπόλοιπες τα χάσαμε μαγικά σε ένα βράδυ. Το κακό που γίνεται από προχτές για τον τρόπο που η Markle ξέρει ή δεν ξέρει να κρατήσει το παιδί της, ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!

Eσύ που την κράζεις ανελέητα, έκανες ποτέ μαθήματα για το πώς θα κρατήσεις το παιδί σου;

Ήταν πανεύκολο να βγεις έξω την πρώτη φορά και να το κρατάς άψογα ή μήπως πάλευες να καταλάβεις τι ακριβώς θέλει το μωρό; Θυμάσαι τότε που το μωρό έφτασε επιτέλους τους δύο μήνες ζωής κι εσύ προσπαθούσες να επουλώσεις το σώμα σου από τη γέννα και το μυαλό σου από την τεράστια αλλαγή στη ζωή σου όπως την είχες συνηθίσει; Ήσουν τέλεια; Τα έκανες όλα τέλεια;

Θα πεις, αυτή γιατί να μην τα κάνει όλα τέλεια όταν έχει 15 νταντάδες, θα σου θυμίσω όμως πως όση βοήθεια κι αν έχει μια μαμά, το μωρό θα πρέπει η ίδια και να το θηλάσει και να το κοιμίσει και να το νανουρίσει και να το έχει αγκαλιά μέχρι να του περάσουν οι κολικοί. Το ότι μια γυναίκα, είτε την λένε Meghan, είτε τη λένε Κούλα, επιλέγει να βγει από νωρίς με το μωρό της έξω, δεν πρέπει να το κράζουμε αλλά να το χειροκροτούμε.

Το πιο εύκολο για την Meghan θα ήταν να αφήσει το μωρό στο σπίτι με τις 15 νταντάδες για τις οποίες τόσο τη ζηλεύεις και να χειροκροτεί αμέριμνη τον Harry όσο εκείνος παίζει polo. Και όλοι θα ασχολούνταν με το αψεγάδιαστο φόρεμά της και τα φανταστικά μακριά μαλλιά της. Εκείνη που αποφάσισε να ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο την κράζουμε, για το πόσο λυπημένη δείχνει, πόσο δεν φαίνεται χαρούμενη που κρατάει το μωρό στην αγκαλιά, πόσο λάθος κρατάει το μωρό στην αγκαλιά και γιατί ξέχασε το καπέλο του μωρού. Λες κι εσύ δεν έχεις φύγει χωρίς καπέλο και μην σου πω χωρίς δεύτερη πάνα από το σπίτι.

AP 19191564097044

Και δεν είναι μόνο η Meghan που τρώει κράξιμο.

Οι νέες μαμάδες εκτός από τις ορμόνες τους και τον μπούσουλα που ψάχνουν να βρουν στη νέα τους πραγματικότητα έχουν να τα βάλουν και με όλες εκείνες τις άλλες, τις τέλειες που θα έχουν άποψη από το καρότσι που αγοράζεις μέχρι την απόφασή σου να θηλάσεις ή να μην θηλάσεις ή μέχρι πότε θα θηλάσεις. Θηλάζεις ένα μήνα; Είναι λίγο. Θηλάζεις 2 χρόνια; Είναι πολύ. Χρησιμοποιείς πιπίλα; Θα χαλάσουν τα δόντια του. Δεν χρησιμοποιείς πιπίλα; Το πιπίλισμα του αντίχειρα κόβεται δύσκολα. Βγαίνεις από το σπίτι για να φας έξω με το μωρό; Ενοχλείς εκείνους που δεν έχουν μωρά. Προτιμάς να μην βγεις έξω με το μωρό; Έχει κατάθλιψη και δεν το παραδέχεσαι. Βάζεις αντηλιακό στο μωρό; Είναι χημικά τα φίλτρα θα το βλάψεις. Δεν βάζεις αντηλιακό; Είσαι κακιά θα το κάψει ο ήλιος.

66319248 404364870421723 1575945770031382528 n

Στη σημερινή εποχή, όπως εύστοχα το έγραψε μια διάσημη mom blogger (η _mightymother) είναι πιο μοδάτο να μιλάς για τα δικαιώματα των ζώων παρά για τα δικαιώματα των παιδιών. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, ας σταματήσουμε το bullying μεταξύ μας τουλάχιστον. Μεταξύ μαμάδων ειλικρίνια. Όλες έχουμε κρατήσει το μωρό μας στραβά, όλες έχουμε κάνει epic fails κι όλες έχουμε ρίξει το δάκρυ κορόμηλο την πρώτη φορά που το παιδί έπεσε μπροστά στα μάτια μας. Και επειδή κάποια είναι επώνυμη, δούκισσα ή πριγκίπισσα, δεν σημαίνει πως είναι περισσότερο τέλεια ή λιγότερο μαμά από μας.

Meghan το έχεις!




Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved