Στις Εκλογές, άφησε τη μαμά και την έγκυο να ψηφίσει πρώτη! Μπορείς

Τι μπορεί να συμβεί σε μια έγκυο και μια νέα μαμά όταν βρεθούν κολλημένες στην ουρά στο εκλογικό κέντρο

Πατούλια Kατερίνα
Στις Εκλογές, άφησε τη μαμά και την έγκυο να ψηφίσει πρώτη! Μπορείς

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2019: Πρωί πρωί με τη Σοφία κολλημένη στην αγκαλιά μου, φτάνουμε στο εκλογικό κέντρο. Το ασανσέρ κλειστό, οπότε ανεβαίνω τις σκάλες με το νήπιο αγκαλιά, δύο ορόφους ψηλά και φτάνω σε ένα υπέροχο κατά τα άλλα σχολείο, που έχει 10 διαφορετικά τμήματα. Και μάντεψε: Τα υπόλοιπα τμήματα άδεια, με 1-2 άτομα αναμονή και το δικό μας (με αρχικό το Π στο επώνυμο που κάνει προφανέστατα τη διαφορά) 10 άτομα στην ουρά.

Το παιδί που σε άλλη περίπτωση θα ήταν χαρωπό και θα εξερευνούσε τα γύρω τμήματα αλλάζει χαρακτήρα και κολλάει πάνω μου σαν χταπόδι ενώ πίσω από μένα είναι κοπέλα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, στην οποία παραχωρώ τη θέση μου.

Η ώρα περνάει, η ζέστη γίνεται ανυπόφορη, η ουρά δεν προχωράει. Η εγκυμονούσα ξεφυσάει, εγώ ξεφυσάω, το νήπιο στην αγκαλιά αρχίζει να γκρινιάζει. Μπροστά μας σαφέστατα άνθρωποι που δεν βιάζονταν καθόλου, που ξύπνησαν πρωί και είπαν ας πάμε να ψηφίσουμε με την δροσούλα (ποια δροσούλα αναρωτιέμαι ακόμα) και που έντεχνα ουδείς γυρίζει πίσω να δει ούτε το νήπιο που γκρινιάζει, ούτε την εγκυμονούσα.

eyuyni

Από τις γυναίκες μπροστά μου που σίγουρα έκαναν παιδιά αλλά πέρασαν τα χρόνια και ξέχασαν τι σημαίνει να κουβαλάς δύο ψυχές, είτε μέσα σου, είτε στην αγκαλιά σου μέχρι και το αγόρι μπροστά μου που από Snik και Shin Boy αλλά από τρόπους και ευγένεια παίρνει κουλούρα, μέχρι τους κουστουμάτους που Κυριακή κοντή γιορτή βιάζοντας πιο πολύ από εμένα (και την έγκυο) να ψηφίσουν, μόνο ένας ηλικιωμένος προσφέρθηκε να μας παραχωρήσει την θέση του και να μας φέρει και καρέκλα.

Κατάκοπες κι εγώ και η εγκυμονούσα φτάνουμε στην εφορευτική επιτροπή που απορεί γιατί δεν ζητήσαμε να περάσουμε μπροστά ενώ οι κυρίες που δεν μας παραχώρησαν τη σειρά τους χαμογελούν στη Σοφία (την οποία το τελευταίο 45λεπτο έκαναν πως δεν έβλεπαν ούτε και άκουγαν).

Καταλαβαίνεις πως κάπου εκεί άρχισα να μιλάω για την ευγένεια που μας λείπει, για τα μνημόνια που δεν μας έκαναν καλύτερους ανθρώπους και για τον Shin Boy, κάτι μεταξύ σε παραλήρημα και θερμοπληξία.

65944543 466836540737815 4974715784069644288 n

Η περίπτωση που σου περιέγραψα παραπάνω, δεν μου έχει συμβεί μια και δυο φορές. Έχω υπάρξει έγκυος και έχω διεκδικήσει την σειρά προτεραιότητάς μου στην ουρά του μάρκετ, του ΙΚΑ, της τράπεζας. Έχω υπάρξει σε ουρά με μωρό λίγων εβδομάδων για να βγάλω εισιτήριο στο μετρό και μου έχουν κλέψει τη θέση (άτιμε σε θυμάμαι ακόμα και ελπίζω να σε ξαναπετύχω).

Αν λοιπόν βρεθείς στις εκλογές στην ουρά, δώσε την ψήφο σου πρώτα πρώτα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ξέρεις καλά ποιοι είναι και μπορεί να χάσεις 10 λεπτά από το χρόνο σου αλλά θα κερδίσεις άπειρη ανθρωπιά.

Περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σου στο a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram https://www.instagram.com/katiepatoulia/

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019 και τα Αποτελέσματα Εκλογών της 7ης Ιουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved