4 πράγματα που κάναμε ως παιδιά τα καλοκαίρια και μακάρι να τα κάνουν και τα παιδιά μας

Για εμάς τα γεννημένα τη δεκαετία του 80 παιδιά, το πρόγραμμα του καλοκαιριού δεν περιείχε Netflix και Tik Tok.

4 πράγματα που κάναμε ως παιδιά τα καλοκαίρια και μακάρι να τα κάνουν και τα παιδιά μας

Λένε πως όσο μεγαλώνουμε, ωραιοποιούμε το παρελθόν. Κάπως έτσι νιώθω τώρα, που οι κόρες μου μεγάλωσαν και φοβάμαι πως τα καλοκαίρια δεν θα θέλουν να τα περνάνε όπως έμαθα εγώ να τα περνάω.

Αν βέβαια είναι το χέρι μου, υπάρχουν κάποιες συνήθειες που θα φροντίσω να τις κρατήσουν!

Μετρώντας μπάνια vs παγωτά!

Το αμίμητο φέτος το καλοκαίρι έφαγα 50 παγωτά και έκανα 48 μπάνια, ήταν αξεπέραστη ατάκα σε κάθε έναρξη της σχολικής χρονιάς. Τότε, που μετρούσαμε χώρια το πρωινό και το απογευματινό μπάνιο στη θάλασσα και που καταβροχθίζαμε 2 παγωτά μαζί χορηγία του παππού και χωρίς να το πάρει χαμπάρι η μαμά και ο μπαμπάς.

Οι μέρες στο χωριό χωρίς γονείς!

Τις περιμέναμε πώς και πώς! Και ας έβαζε η γιαγιά θερμόμετρο κάθε πρωί κι ας μας τάιζε από την ανατολή μέχρι τη δύση του ήλιου!

Οι Χαρούμενες Διακοπές!

Ένα βιβλίο για παιδιά που τελείωσαν την Πρώτη Δημοτικού και ετοιμάζονται για τη Δευτέρα ή όποια τάξη θα πηγαίναμε από Σεπτέμβρη. Οι ασκήσεις έπρεπε να τελειώσουν πριν το πρώτο κουδούνι του σχολείου και η ώρα που με απασχολούσε, ήταν το μεσημέρι, όταν όλοι κοιμούνταν αλλά εγώ δεν έλεγα να κλείσω μάτι!

Δεν βγαίνω από τη θάλασσα αν δεν φύγουμε!

Δεν με θυμάμαι ποτέ να έχω κάνει ηλιοθεραπεία στη θάλασσα! Αν δεν βλέπαμε τους μεγάλους να κουνούν με νόημα τα χέρια για να φύγουμε για το σπίτι, αν δεν φαφάτιαζαν τα δάχτυλα από την αλμύρα και το νερό, έξω από την θάλασσα δεν βγαίναμε! Μοναδική εξαίρεση το νόημα του θείου, του μπαμπά ή του παππού να βγούμε για μεζεδάκι στο μαγαζί πάνω από τη θάλασσα με μοναδική συμφωνία να μην πούμε κουβέντα στη γιαγιά που μαγείρευε σπίτι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved