Εύκολη και γευστική τάρτα με πράσο και μπέικον (vid)

Mamatsita

Τα πράσα είναι μια από τις αγαπημένες μου γεύσεις.

Τώρα θα μου πεις “και τα πράσα αγαπημένη σου γεύση; Δεν έχεις αφήσει και τίποτα απ’ έξω!”

Σωστά τα λες. Οι μη αγαπημένες μου γεύσεις μετριούνται στα δάχτυλα. Του ενός χεριού.Λοιπόν, τα πράσα όπως σου έλεγα μου αρέσουν πολύ. Με αυγολέμονο, ως σουφλέ, στο τραχανότο, …

Αυτή εδώ όμως την βερσιόν σε τάρτα, την λατρεύω. Τάρτα πράσου!!!Δεν την αφήνω έξω από τα καλέσματα μου και οι φίλοι μου πάντα με ρωτούν “θα ‘χεις και πρασόταρτα;”

Σου την παρουσιάζω λοιπόν κι εγώ για να την μοιραστείς κι εσύ με τους δικούς σου καλεσμένους! Αν ο χρόνος σου είναι περιορισμένος μπορείς να χρησιμοποιήσεις έτοιμα φύλλα κουρού.

Αυτό έκανα κι εγώ και πίστεψε με τα φύλλα κουρού, δίνουν υπέροχες τάρτες.

Υλικά

2 φύλλα ζύμης κουρού
150 γρ. μπέικον
2 πράσα
1 κρεμμύδι
αλάτι – πιπέρι
200 γρ. τριμμένα κίτρινα
τυριά
2 κ.σ. πεκορίνο τριμμένο

για την μπεσαμέλ

30 γρ. βούτυρο
1 κ.σ αλεύρι γ.ο.χ
1 κούπα γάλα
1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

Διάβασε και δες πως γίνεται η τάρτα με πράσα και μπέικον



  • Ψιλοκόβω το μπέικον και το σοτάρω σε καλά ζεσταμένο βαθύ σκεύος.
    Το σοτάρω για ένα με δυο λεπτά (δεν θέλω να γίνει τραγανό), το αφαιρώ από το σκεύος και το μεταφέρω σε πιάτο.
  • Κόβω τα πράσα κάθετα και σε λεπτές φέτες. Κόβω επίσης το κρεμμύδι στη μέση και σε λεπτές φέτες και τα σοτάρω όλα στο ίδιο σκεύος που είχα σοτάρει το μπέικον για 4-5 λεπτά περίπου.
  • Προσοχή: τα πράσα και το κρεμμύδι θα πρέπει απλά να μαλακώσουν, όχι να αλλάξουν χρώμα.
  • Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και βάζω και πάλι μέσα το μπέικον. Ανακατεύω καλά αυτό το μείγμα και σβήνω τη φωτιά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ετοιμάζω την μπεσαμέλ λιώνοντας το βούτυρο.
    Μόλις το βούτυρο λιώσει (προσοχή να μην αλλάξει χρώμα) προσθέτω το αλεύρι κι ανακατεύω.
    Στη συνέχεια προσθέτω λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
    Μόλις το μείγμα δέσει, προσθέτω τα διάφορα τριμμένα τυριά και το μοσχοκάρυδο κι ανακατεύω .
  • Ρίχνω τη μπεσαμέλ στα πράσα κι ανακατεύω και πάλι καλά.
  • Αλείφω με ελαιόλαδο την ταρτιέρα (στη βάση και τα πλαϊνά) και στρώνω τα φύλλα κουρού.
    Κόβω ότι περισσεύει από την ταρτιέρα.
    Σημείωση : τα κομμάτια της ζύμης που περίσσεψαν, μπορείς να τα στρώσεις στην βάση της τάρτας ή να τα κόψεις με εορταστικά κουπ πατ (δεντράκι, αστεράκι κλπ) και να στολίσεις με αυτά ένα μέρος της επιφάνειας της τάρτας.
  • Προσθέτω τη γέμιση, την στρώνω και την πασπαλίζω με το τριμμένο πεκορίνο .
  • Ψήνω την τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για 30 περίπου λεπτά μέχρι η ζύμη αλλά και η επιφάνεια της τάρτας να αποκτήσουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα

Σημείωση : ο χρόνος ψησίματος στο δικό σου φούρνο μπορεί να διαφέρει. Για αυτό αν η ζύμη δεν είναι έτοιμη σε 30 λεπτά, σκέπασε την επιφάνεια της τάρτας με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, για να διατηρήσει το χρυσαφένιο της χρώμα και δώσε λίγο ακόμα χρόνο στη ζύμη να ψηθεί.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved