Μακαρόνια με γαρίδες σε κρασί και σκόρδο (pics)

Τις γαρίδες τις τρώω όπως και να είναι μαγειρεμένες.

Mamatsita
Μακαρόνια με γαρίδες σε κρασί και σκόρδο (pics)

Γαρίδες σαγανάκι, γαρίδες βραστές με λαδολέμονο, γαρίδες ψητές με λαδολέμονο, γαρίδες τηγανιτές, γαρίδες , γαρίδες, γαρίδες… Αυτή όμως η γεύση είναι κι αγαπημένη μου.

Γαρίδες με βουτυρένια σάλτσα λευκού κρασιού και σκόρδο.

Τις δοκίμασα για πρώτη φορά πριν από χρόνια σε ένα μακρινό μου ταξίδι. Μου τις ετοίμασε ένας Φιλιππινέζος αρχιτέκτονας ο Isom που ζούσε εκείνο τον καιρό στη Νέα Υόρκη και που εκτός από την αρχιτεκτονική, λάτρευε την μαγειρική αλλά και την Μύκονο. Οι γαρίδες του αξιολάτρευτου Isom– Coco με είχαν πραγματικά εντυπωσιάσει. Όπως κι ο ίδιος άλλωστε.

Γυρνώντας πίσω στην πατρίδα, τις έφτιαξα πολλές φορές, αλλά επειδή δεν τις προτιμώ… ξεροσφύρι, τις βάζω να κάνουν “συντροφιά” σε μακαρόνια. Κι έχω έτσι άλλη μια αγαπημένη μου “Pasta mia” που βρήκε φανατικούς θαυμαστές ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες μου, καθώς είναι και πολύ πιο ελαφριά από την γαριδομακαρονάδα με σάλτσα ντομάτας.

Λοιπόν, για τις γαρίδες με βουτυρένια σάλτσα άσπρου κρασιού και σκόρδο θα χρειαστείς:

Υλικά

  • ½ κιλό μεγάλες γαρίδες
  • 3 κ σ αλεύρι
  • αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 κ σ ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ σ βούτυρο (μαργαρίνη αν νηστεύεις)
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί
  • το χυμό μισού λεμονιού
  • ξύσμα ενός λεμονιού
  • 1 κ σ άνηθο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζεις και καθαρίζεις τις γαρίδες από το εντεράκι τους.
Σ’ ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι και αλευρώνεις απαλά τις γαρίδες.
Σ’ ένα αντικολλητικο τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρεις τις γαρίδες για 2-3 λεπτά.
Μεταφέρεις τις γαρίδες σε ένα πιάτο και ρίχνεις στο τηγάνι το βούτυρο και το σκόρδο.
Σοτάρεις το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει, για 2 λεπτά περίπου, χωρίς να γίνει καφετί.
Προσθέτεις το κρασί, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και μόλις η σάλτσα σου πάρει μια βράση, χαμηλώνεις την φωτιά και βάζεις πάλι μέσα τις γαρίδες.
Πασπαλίζεις με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις αφήνεις σκεπασμένες για 3 λεπτά.
Στο μεταξύ έχεις βράσει τα μακαρόνια σου και μόλις οι γαρίδες σου είναι έτοιμες, σερβίρεις κι απολαμβάνεις!

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved