Πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά (pics)

Συνταγή για νόστιμα λαζάνια με κιμά.

Mamatsita
Πεντανόστιμα λαζάνια με κιμά (pics)

Σ’αυτό το σπίτι, οι «απαιτήσεις» για παστίτσιο είναι σχεδόν εβδομαδιαίες κι αυτό γιατί το παστίτσιο είναι από τα αγαπημένα μας πιάτα. Γίνεται όμως κάθε βδομάδα να φτιάχνεις παστίτσιο; Δεν γίνεται! Είναι που είναι και ολίγον μπελαλίδικο, το άτιμο.

Γίνεται όμως να αποφύγεις την γκρίνια των παιδιών; Δε γίνεται!

Κι αφού δε γίνεται, μια φορά στο δεκαήμερο που με χάνεις που με βρίσκεις… στη κουζίνα να ετοιμάζω κιμά, να βράζω μακαρόνια και να ανακατεύω μπεσαμέλ. Είναι και κάτι μέρες όμως, που ο χρόνος είναι τόσο πιεσμένος και δεν είναι αρκετός για παστίτσιο. Όμως είπαμε, ποιος αντέχει την γκρίνια των παιδιών!

Για αυτές τις μέρες λοιπόν, το παστίτσιο μεταλλάσσεται σε λαζάνια με κιμά.Κι αυτές τις μέρες , μπαίνω στην κουζίνα, ετοιμάζω κιμά, ανακατεύω μπεσαμέλ , αλλά δεν βράζω μακαρόνια.

Γλυτώνω το χρόνο βρασμού, χρησιμοποιώντας λαζάνια που δεν χρειάζονται προβράσιμο και κάνω κι ένα δυο κολπάκια ακόμη που απογειώνουν το φαγάκι μου και κάνουν το παστίτσιο να «κονταροχτυπιέται» σε νοστιμιά μαζί του.

Για να το φτιάξεις κι εσύ θα χρειαστείς:

1 συσκευασία λαζάνια με αυγά
για τον κιμά
1 κιλό κιμά (500 γρ μοσχαρίσιο, 500 γρ χοιρινό)
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
αλάτι-πιπέρι
½ κ γλ κανέλα
2-3 γαρύφαλλα
200 ml χυμό ντομάτας
1 ποτήρι νερό χλιαρό
2 κ σ πέστο βασιλικό

για την μπεσαμέλ

1 λίτρο γάλα
7 κ σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γρ βούτυρο
2 κρόκους
1 πρέζα αλάτι
1 κ γλ μοσχοκάρυδο
2-3 κ σ τριμμένο τυρί

Σοτάρεις τον κιμά σε ελαιόλαδο και τον σβήνεις με το κρασί. Ρίχνεις αλάτι – πιπέρι και τα μπαχαρικά. Προσθέτεις το χυμό ντομάτας και το χλιαρό νερό και σιγοβράζεις για 20 περίπου λεπτά.

Όταν ο κιμάς είναι έτοιμος κάνω το πρώτο μου κολπάκι. Δύο κουταλιές της σούπας πέστο βασιλικό κι ένα ανακάτεμα, δίνουν απίστευτα έξτρα γεύση στο φαγητό (και λίγο από καλοκαίρι)!

Μέχρι να ετοιμαστεί ο κιμάς, ετοιμάζεις την μπεσαμέλ και ξεκινάς.Το δεύτερο κολπάκι έχει να κάνει με την μπεσαμέλ, την οποία δε ρίχνεις μόνο από πάνω, αλλά την «μπερδεύεις» κι ενδιάμεσα.

Αν έχεις λοιπόν κι εσύ μία από αυτές τις μέρες που η οικογένεια απαιτεί παστίτσιο αλλά ο χρόνος σου άλλα απαιτεί, δοκίμασε την εκδοχή με τα λαζάνια και θα με θυμηθείς.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved