Ψητά τοματίνια! Ένα μεζεδάκι για όλες τις ώρες

Οι γεύσεις που είναι στην κορυφή της λίστας με τις αγαπημένες μου γεύσεις του καλοκαιριού είναι δύο.

Mamatsita
Ψητά τοματίνια! Ένα μεζεδάκι για όλες τις ώρες

Προσωπικά, θεωρώ πως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με την γεύση της καλοκαιρινής ντομάτας. Της ντομάτας που αυτή την εποχή είναι στα καλύτερα της, που την βλέπει ο ήλιος, που της δίνει αυτό το υπέροχο κατακόκκινο χρώμα της και την υπέροχη γεύση της.

Η ντομάτα είναι ένα φρούτο-λαχανικό που δεν μου αρέσει να το καταναλώνω το χειμώνα, επειδή ακριβώς δεν έχει αυτά που σου περιέγραψα παραπάνω. Η ντομάτα λοιπόν, στο σπίτι μας δεν μπαίνει παρά μόνο το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο κανόνας!!! Ο οποίος φυσικά έχει και την εξαίρεση του.

TOMATINIA MAMATSITA 1

Και η εξαίρεση είναι τα τοματίνια!!! Αυτά τα μικρά, γλυκά, υπέροχα τοματίνια που όποτε τα βρω μπροστά μου δεν τ’ αφήνω να μου ξεφύγουν. Πόσο μάλλον τώρα που είναι κι αυτά στα καλύτερα τους. Και που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις παντού. Παντού όμως!!!

Ψήσε ένα ψάρι, ένα κοτόπουλο, μια μπριζόλα και βάλτα κι αυτά από δίπλα να ψήνονται! Μούρλια!!!
Ρίξτα στη σαλάτα, ή κάνε μια σαλάτα μόνο με τοματίνια παξιμάδια κι ελαιόλαδο! Υπέροχα!!! Βάλτα στις μακαρονάδες σου! Φανταστικά!!! Ή κάνε και αυτό...

TOMATINIA MAMATSITA 2

Ψήστα, βάλτα σε ένα γυάλινο βαζάκι με φρέσκα μυρωδικά, ελαιόλαδο και σκόρδο και φύλαξε τα στο ψυγείο για να τα χρησιμοποιήσεις ή όποτε σου έρχεται λιγούρα, ή όποτε σου έρχονται φίλοι και θα είσαι στο...
«ας βγούμε στη βεράντα να τσιμπήσουμε κανένα μεζεδάκι»!!!

Δες λοιπόν τι θα χρειαστείς για να τα φτιάξεις κι εσύ.

Υλικά
500 γρ τοματίνια
αλάτι-πιπέρι
2-3 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1-2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
γυάλινο βαζάκι

TOMATINIA MAMATSITA 3

Δες πως γίνονται τα Ψητά Τοματίνια!

1. Σε ένα ταψάκι που θα έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί βάζεις τα τοματίνια τα οποία έχεις κόψει στη μέση.
2. Τα αλατοπιπερώνεις και τα ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για περίπου μισή ώρα ή μέχρι τα τοματίνια να αρχίσουν να ζαρώνουν.
3. Τα βγάζεις από τον φούρνο, τ’ αφήνεις να κρυώσουν και τα βάζεις σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι, μαζί με τα φρέσκα μυρωδικά, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο καλό θα είναι να σκεπάζει τα τοματίνια.

TOMATINIA MAMATSITA 4

Ανακάτεψε τα απαλά για να μπερδευτούν με τα μυρωδικά και το σκόρδο κι άφησε τα για τουλάχιστον 3 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσεις.

TOMATINIA MAMATSITA 5

Μπορείς και να τα φτιάξεις από το βράδυ για να τα έχεις για την επόμενη μέρα.

Τα διατηρείς στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ημέρες, αν και δεν νομίζω πως θα προλάβεις γιατί είναι τόσο γλύκα που φαγώνονται εν ριπή οφθαλμού.

TOMATINIA MAMATSITA 6

Μπορείς να τα σερβίρεις με φρυγανισμένο ψωμί, φτιάχνοντας έτσι μπρουσκετάκια, ή μπορείς να τα σερβίρεις με την ομελέτα σου, ενισχύοντας έτσι τη γεύση του πρωινού, του μεσημεριανού ή του βραδινού σου . Μπορείς απλά να τα βάλεις σε ένα πιατάκι και να τα απολαύσεις συνοδεία φρέσκου ψωμιού.

TOMATINIA MAMATSITA 7

Και φυσικά μπορείς να τα βάλεις στην μακαρονάδα σου, ή συνοδευτικό στο ψάρι, την μπριζόλα ή το κοτόπουλο. Ότι σκεφτείς μπορείς να το κάνεις. Φτιάξτα και θα με θυμηθείς.

Με αγάπη
Mamatsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved