Κεφτεδάκια με πράσα αυγολέμονο

Mamatsita

Είχα ακούσει μια φορά μια κυρία να λέει, πως η μαμά μου έπαιρνε ένα «ματσάκι δυόσμο και το μεταμόρφωνε σε κάτι απίστευτα γευστικό»!

Και κάπως έτσι υπέθεσα πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε και με τα κεφτεδάκια που ετοίμαζε μια μέρα η μαμά μου. Θα μεταμορφώνονταν σε γεύση ψητό γουρουνόπουλο, ή σε αρνάκι στο φούρνο.

Τα κεφτεδάκια όμως, μαγειρεύτηκαν με πράσα (αυτά υπήρχαν στο ψυγείο), σε μια σούπα αυγολέμονο που δεν έμοιαζε καθόλου με τις σούπες αυγολέμονο που με είχε συνηθίσει η μαμά μου. Όμως, για μια ακόμη φορά, είχε μαγειρέψει κάτι πολύ πολύ νόστιμο!!!

Για να φτιάξεις κι εσύ τα κεφτεδάκια με πράσα αυγολέμονο θα χρειαστείς:

Για τα κεφτεδάκια
600 γρ κιμά (300 μοσχαρίσιο, 300 χοιρινό)
1 κρεμμύδι
1 αυγό
2 κ σ νιφάδες βρώμη (ή ¼ χθεσινό ψωμί)
1 κ γλ πάπρικα
1 κ σ μυρωδικά (δυόσμος, ρίγανη)
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τη σούπα:
2 μεγάλα πράσα κομμένα σε λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 κύβο ζωμό βοδινού
1/2 λίτρο χλιαρό νερό
ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο άνηθο
ξύσμα λεμονιού
Για το αυγολέμονο:
Χυμό λεμονιού
αυγά

Εκτέλεση:
Πλάθεις τα κεφτεδάκια, τ’ αλευρώνεις και τα σοτάρεις ελαφρά ίσα για να τα θωρακίσεις (δεν τα τηγανίζεις).
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρεις τα πράσα με το κρεμμύδι να μαλακώσουν. Τα σβήνεις με το κρασί. Τοποθετείς τα κεφτεδάκια μέσα στην κατσαρόλα. Διαλύεις τον κύβο βοδινού στο χλιαρό νερό και τον προσθέτεις στην κατσαρόλα. Σκεπάζεις και σιγοβράζεις το φαγητό για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζεις, προσθέτεις ελαιόλαδο, πασπαλίζεις με άνηθο και σβήνεις την φωτιά.


Το φαγητό σου είναι έτοιμο. Σχεδόν!
Χτυπάς ένα ωραιότατο αβγολέμονο, περιχύνεις το φαγάκι σου μ’ αυτό και σερβίρεις πασπαλίζοντας με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Με αγάπη
ΜamaTsita

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook

Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το You Tube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved