Θρεπτική και δρoσιστική χωριάτικη με κινόα και κοτόπουλο

Ένα χορταστικό πιάτο που μπορείτε να απολαύσετε και ως πλήρες γεύμα.

Mamatsita
Θρεπτική και δρoσιστική χωριάτικη με κινόα και κοτόπουλο

Το παρακάτω άρθρο για την χωριάτικη με κινόα δημοσιεύθηκε πρώτη φορά εδώ στις 27 Απριλίου 2015. Μόλις φέτος αποφάσισα να γυρίσω αυτή την συνταγή – ιδέα σε βίντεο, καθώς από το 2015 έως σήμερα είναι αμέτρητες οι φορές που, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, κάνω την χωριάτικη σαλάτα πλήρες γεύμα. Τα πολλαπλά οφέλη της κινόα και η πρωτεΐνη του κοτόπουλου συνδυάζονται με την αγαπημένη μας χωριάτικη σε ένα θρεπτικότατο και υγιεινό πιάτο.

Ακολουθεί το κείμενο του Απριλίου 2015

«Την κινόα την έχεις σίγουρα ακουστά. Και ίσως, όταν την άκουσες για πρώτη φορά ν’ αντέδρασες με επιφύλαξη όπως κι εγώ.
– "Τι είναι τούτο πάλι;" σκέφτηκα.
Για καιρό την πετύχαινα στο ράφι του σούπερ μάρκετ, εκεί που έχουν τα βιολογικά, αλλά δεν το αποφάσιζα.
– "Ίσως την επόμενη…" σκεφτόμουν.
Μια μέρα λοιπόν που περιδιάβαινα σε δρόμους διαδικτυακούς, διάβασα για τα οφέλη της κινόα, τα οποία είναι πολλά. Πάρα πολλά!!!

Είναι γεμάτη Ω3 λιπαρά, σίδηρο, κάλιο, μαγνήσιο, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, βοηθά στη συγκέντρωση και την πνευματική απόδοση (βλέπε παιδιά), βοηθά στην καρδιά και τις ημικρανίες (βλέπε γονείς) και φυσικά είναι ιδανική για όσους έχουν προβλήματα κοιλιοκάκης, δυσανεξία δηλαδή στη γλουτένη.

Αυτό λοιπόν, με την πνευματική απόδοση κι αυτό με τις ημικρανίες, ήταν που μου έκανε το μεγαλύτερο…κλικ κι έτσι έφερα την κινόα μαζί μου στο σπίτι.

Είπα να ξεκινήσω σιγά σιγά, για να μην έχω και πολλές αντιδράσεις. Μάνα είσαι, με καταλαβαίνεις.

Για πρώτη φορά λοιπόν, την έβαλα στη σαλάτα.

salata me kinoa mamatsitsa

Μη φανταστείς πως ενθουσιάστηκαν με την γεύση της. Δεν θα σου πω κάτι τέτοιο. Δε δυσανασχέτησαν όμως! Την έφαγαν αρκετά ευχάριστα. Κι όταν τους εξήγησα, πόσο καλό κάνει… την είδαν και μ’ άλλο μάτι!

Πήρα θάρρος κι εγώ και την έβαλα και στα… γεμιστά!!! Αλλά αυτό θα στο δείξω, επόμενη φορά! Προς το παρόν, αγαπημένη χωριάτικη σαλάτα με την βασίλισσα των υπερτροφών, την κινόα!!!

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο







Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved