Κολοκυθάκια σοτέ με λεμόνι και θυμάρι - Το τέλειο συνοδευτικό για το κυρίως πιάτο

Mamatsita

Πανεύκολη κα γρήγορη συνταγή για κολοκυθάκια σοτέ.

Απόλαυσε ακόμα έναν εύκολο, γρήγορο και νόστιμο τρόπο για τα κολοκυθάκια σου ως συνοδευτικό στο κοτόπουλο, το μπιφτέκι ή την μπριζόλα σου, το ψάρι σου, ή γιατί όχι ακόμα και στη μακαρονάδα σου.

Υλικά

  • 4-5 κολοκυθάκια
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.γλ. θυμάρι

Πώς γίνονται τα κολοκυθάκια σοτέ με λεμόνι & θυμάρι



Βήμα 1ο

Κόβω τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και ύστερα τα κόβω ξανά σε σχετικά μεγάλα κομμάτια

Βήμα 2ο

Σ’ ‘ενα αντικολλητικό φαρδύ σκεύος ζεσταίνω το ελαιόλαδο και προσθέτω τα κολοκυθάκια. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3ο

Σοτάρω τα κολοκυθάκια για 4 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρώμα και στη συνέχεια τα μεταφέρω σε μπολ.

Βήμα 4ο

Περιχύνω με το χυμό λεμονιού και πασπαλίζω με θυμάρι (κατά προτίμηση φρέσκο).

Tip

Για περισσότερη καλοκαιρινή γεύση στο συνοδευτικό, προσθέτω μερικά ζουμερά ντοματίνια.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved