Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα - Αφράτα και μυρωδάτα

  • Η συνταγή για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα  είναι από τις πιο δημοφιλείς xριστουγεννιάτικες συνταγές.
  • Tα υλικά που θα χρειαστείτε είναι απλά και τα έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας.
Mamatsita
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα - Αφράτα και μυρωδάτα

Εύκολη συνταγή για μπιστκότα με υλικά που σίγουρα έχεις στα ντουλάπια σου, ετοίμασε την για να απολαύσεις υπέροχα μαλακά βουτυρένια μπισκότα γεμισμένα με μαρμελάδα.

Θα χρειαστείς ένα πολύ μικρό κουπ πατ, με Χριστουγεννιάτικο μοτίβο κατά προτίμηση – όπως αστεράκι ή δεντράκι ή ακόμα και μια μικρή καρδούλα- αν θέλεις να τα φτιάξεις με τον ίδιο τρόπο που τα έκανα κι εγώ.

Διαφορετικά μπορείς απλά να χρησιμοποιήσεις κλασσικά στρογγυλά κουπ πατ και για τα δύο κομμάτια και να τα γεμίσεις με την αγαπημένη σου μαρμελάδα. Εγώ τα γέμισα με μαρμελάδα μήλο βατόμουρο και την συνταγή μπορείς να την διαβάσεις εδώ

Αν δεν χρησιμοποιήσεις μαρμελάδα, μπορείς να τα γεμίσεις με πραλίνα φουντουκιού.

biskota xristoygenniatika2

Διάβασε πως γίνονται τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα

  • Βάζω το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύω.
  • Προσθέτω το βούτυρο στο αλεύρι και το διαλύω με το χέρι μου μέχρι το αλεύρι να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Στη συνέχεια προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια , το αυγό και τον κρόκο και αρχίζω να ζυμώνω.
  • Στην αρχή μέσα στο μπολ και στη συνέχεια πάνω στον πάγκο. Ζυμώνω για 3-4 λεπτά μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
    ΠΡΟΣΟΧΗ στην αρχή ίσως σου φανεί πως η ζύμη δεν “δένει”. Μην προσθέσεις έξτρα αλεύρι. Συνέχισε να ζυμώνεις για μερικά λεπτά.
biskota xristoygenniatika3
  • Χωρίζω τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη, αλευρώνω ελαφρά τον πάγκο και μ’ έναν πλάστη ανοίγω το ένα μέρος της ζύμης σε ένα “φύλλο” πάχους 1,5 εκ. περίπου.
  • Κόβω μικρούς δίσκους και τους τοποθετώ στο ρηχό ταψί του φούρνου στο οποίο έχω στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αυτά είναι τα μπισκότα της βάσης.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 στον αέρα για 10 λεπτά περίπου μέχρι οι άκρες τους ίσα ίσα ν’ αρχίζουν να παίρνουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
    ΠΡΟΣΟΧΗ καθώς φούρνος από φούρνο διαφέρει, ίσως να διαφέρει και ο χρόνος ψησίματος.
  • Στο μεταξύ ετοιμάζω τα μπισκότα που θα σκεπάσουν αυτά της βάσης.
  • Με τον ίδιο τρόπο όπως στο βήμα 5 ανοίγω τη ζύμη, κόβω και πάλι δίσκους όπως στο βήμα 6 αλλά αυτή τη φορά κόβω μικρά αστεράκια στο κέντρο του κάθε δίσκου. Ψήνω και αυτά τα μπισκότα όπως στο βήμα 7. ΠΡΟΣΟΧΗ όταν βγάλω τα μπισκότα από τον φούρνο, τα τοποθετώ με προσοχή (γιατί είναι αρκετά μαλακά) σε σχάρα για να κρυώσουν.
biskota xristoygenniatika4
  • Μόλις κρυώσουν, τα πασπαλίζω όλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετώ στα μπισκότα της βάσης μια μικρή ποσότητα μαρμελάδας. Σκεπάζω με τα μπισκότα με το αστεράκι.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: προσοχή στον χρόνο ψησίματος .
  • Τα μπισκότα όταν βγουν από τον φούρνο πρέπει να είναι μαλακά. Καθώς κρυώνουν θα σταθεροποιούνται.
  • Αν ψηθούν περισσότερη ώρα καθώς κρυώνουν θα γίνονται πιο τραγανά.
  • Μην ξεχάσω να σου πω, πως ψήνω φυσικά και τα αστεράκια . Θα χρειαστούν μόλις 2-3 λεπτά. Είναι τόσο μικρούλια.
biskota xristoygenniatika5

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved