Λουκανοπιτάκια με αφράτη σπιτική ζύμη - Ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο

Μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές για σχολικό κολατσιό είναι αυτή για τα λουκανοπιτάκια.

Mamatsita
Λουκανοπιτάκια με αφράτη σπιτική ζύμη - Ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο

Μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών μου, των φίλων και των συμμαθητών τους είναι τα κρουασανάκια της μαμάς μου. Η καταπληκτική της ζύμη, γίνεται και λουκανικοπιτάκια.

Δοκίμασε να τα φτιάξεις κι εσύ για τα παιδιά σου. Στείλτα στο σχολείο, ή ετοίμασε τα για το παιδικό σας πάρτι. Θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κ γλ αλάτι
1 κ γλ ζάχαρη
1 κούπα χλιαρό γάλα
1/2 κούπα σπορέλαιο
2½ κούπες αλεύρι γ.ο.χ
κρόκο αυγού
σουσάμι (προαιρετικά)

Διάβασε και δες πώς γίνονται τα λουκανικοπιτάκια



  • Σε ένα μεγάλο βαθύ μπολ βάζω την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι.
  • Προσθέτω το χλιαρό γάλα και το σπορέλαιο κι ανακατεύω απαλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτω σταδιακά το αλεύρι κι ανακατεύω με το χέρι. Προσέχω να πάρω μια ζύμη μαλακή κι εύπλαστη δίχως να κολλά στα χέρια.
  • Σκεπάζω τη ζύμη με μια πετσέτα κουζίνας και την τοποθετώ σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.
  • Ιδανικά η ζύμη πρέπει να διπλασιάσει τον όγκο της.
  • Όταν είναι έτοιμη, ζυμώνω και πάλι απαλά και στην συνέχεια την χωρίζω σε τρία μέρη.
  • Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο ανοίγω κάθε μέρος με έναν πλάστη σε ένα στρογγυλό φύλλο πάχους 1μιση με 2 εκ. και κόβω σε 8 τρίγωνα.
  • Τοποθετώ από ένα λουκάνικο στο φαρδύ μέρος, κλείνω από τα πλάγια και τυλίγω.
  • Τοποθετώ τα λουκανικοπιτάκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, τα αλείφω με κρόκο αυγού και τα πασπαλίζω με σουσάμι.
  • Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 περίπου λεπτά.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved