Συνταγή για φασολάδα με λουκάνικο

Mamatsita
Συνταγή για φασολάδα με λουκάνικο
Bigstock

Φτιάξτε μια νόστιμη χειμωνιάτικη σούπα και προσθέστε λουκάνικο! Θα ξετρελαθείτε!

Σβήνει και στα δικά σου παιδιά το χαμόγελο από τα χείλη όταν ανακοινώνεις πως το μενού σήμερα έχει φασολάδα; Για να επανέλθει, βάλε μέσα και χωριάτικο λουκάνικο. Πιάνει κάθε φορά!!! 😉

Και τώρα αναρωτιέμαι.

Πόσες ❤️ μπορεί να πάρει μια φασολάδα;🤔 Αρκετές αν κρίνω από την απήχηση που είχε μόλις δημοσίευσα το παρακάτω βίντεο στο Instagram. Γι' αυτό και αποφάσισα να σας δώσω τη συνταγή και από εδώ αγαπημένες μου φίλες.

https://www.instagram.com/p/Cj7XdffDb__

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με αγάπη
Mamatsita

Προετοιμασία: 25'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 250 γραμ. φασόλια γίγαντες (στο νερό από το προηγούμενο βράδυ)
  • 3 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κ.τ.σ πελτέ
  • 200 ml συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
  • αλάτι-πιπέρι
  • 1/4 κ.τ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • 1/4 κ.τ.γ. μπούκοβο
  • 3 κ.τ.σ ψιλοκομμένο σέλινο
  • 750 ml ζεστό νερό
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες

Βήματα

  • Στραγγίζω τα φασόλια στο νερό αποβραδίς και τα βάζω σε μια κατσαρόλα με νερό για να βράσουν 20 λεπτά περίπου, σε μέτρια θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και να μπορώ να τα τσιμπίσω με το πιρούνι.
  • Στη συνέχεια στραγγίζω και από αυτό το νερό και τα κρατάω στην άκρη.
  • Προσθέτω στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρω εκεί το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει.
  • Ρίχνω και το καρότο και στη συνέχεια προσθέτω τον πελτέ.
  • Ανακατεύω να μπερδευτεί ο πελτές με τα καρότα και κατόπιν προσθέτω τον χυμό ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι, τα μπαχαρικά και το σέλινο.
  • Ρίχνω ζεστό νερό, ανακατεύω και σκεπάζω την κατσαρόλα.
  • Βράζω τα φασόλια για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν), σε μέτρια θερμοκρασία και η σάλτσα τους να χυλώσει.
  • Στο ενδιάμεσο ελέγχω μήπως χρειάζεται να συμπληρώσω νερό. Πάντα ζεστό για να μην κόψει η βράση.
  • Στο τελευταίο πεντάλεπτο προσθέτω τα κομμένα λουκάνικα και λίγο ακόμα ελαιόλαδο.
  • Σερβίρω τη φασολάδα ζεστή στα πιάτα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved