Deco: 10 εκπαιδευτικές ταπετσαρίες με το χάρτη του κόσμου που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας!

Η νέα τάση του interior για το παιδικό δωμάτιο μας κατευθύνει σε εκπαιδευτικό τρόπο διακόσμησης!

Deco: 10 εκπαιδευτικές ταπετσαρίες με το χάρτη του κόσμου που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας!

Τι πιο ενδιαφέρον λοιπόν για να οξύνεται το ενδιαφέρον του παιδιού από το να τοποθετήσετε χάρτη σε έναν τοίχο του δωματίου του; Ανάλογα την ηλικία θα επιλέξετε τον τρόπο που θα παρουσιάζεται ο χάρτης – με χρώματα και διαγραμματικός για μικρότερα παιδιά, περισσότερο πολύπλοκος με μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών για τα μεγαλύτερα και τους έφηβους.

IMG 5304 3
IMG 5305 3
IMG 5306 3
IMG 5313 3

Μπορείτε να δημιουργήσετε το χάρτη έιτε με αυτοκόλλητα τοίχου από βινύλιο, είτε με στένσιλ και χρώμα, είτε με ζωγραφική τοίχου από κάποιον ειδικό! Μπορείτε παράλληλα να συνδυάσετε τον χάρτη με ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, ανάλογα τις προτιμήσεις του παιδιού : για παράδειγμα μπορείτε να επιλέγετε τη χώρα προέλευσης ενός ζώου και χρησιμοποιώντας χάρτινα ζωάκια να μπαίνετε στο παιχνίδι να τα τοποθετείτε στο κατάλληλο σημείο! Το ίδιο μπορεί να γίνει και με κάρτες με τις πρωτεύουσες χωρών, ή τα σημαντικότερα μνημεία μιας χώρας!

IMG 5307 3
IMG 5308 3
IMG 5309 3

Σε κάθε περίπτωση επιλέξτε έναν εκπαιδευτικό τρόπο να διακοσμείτε τους τοίχους στο παιδικό δωμάτιο, και δημιουργήστε παιχνίδια με αυτόν ώστε να κάνετε πιο ενδιαφέρουσα την εκπαιδευτική διαδικασία!

IMG 5310 3
IMG 5311 3
IMG 5312 3

Τυχόν απορίες σας μπορείτε να μου στέλνετε εδώ!

Mαγδα Κ. Μαυρίκη
Αρχιτέκτονας μηχανικός
www.mamaproject.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved