Αυγόφετες βασιλόπιτας με κανέλα, το πιο νόστιμο πρωινό του χρόνου από τον Γιώργο Γεράρδο

Καλή χρονιά σε όλους, μικρούς και μεγάλους! Όπως σε κάθε σπίτι, έτσι και στο δικό μας έχουν περισσέψει πολλά κεράσματα, γλυκά και μια ολόκληρη βασιλόπιτα.

Σιχαίνομαι τη σπατάλη και να χαραμίζονται υλικά στη κουζίνα, έτσι προσπαθώ καθε χρονο να βρίσκω ιδέες και λύσεις για να ανακυκλώνω νόστιμα ότι μπορώ!

Σήμερα λοιπόν μόλις έφτιαξα για πρωινό αυτές τις λαχταριστές και πολύ εύκολες αυγόφετες με βασιλόπιτα αντί για ψωμί ή τσουρέκι και αρκετή κανέλα. Δοκιμάστε τις και εσείς αυτό το τελευταίο τριήμερο των γιορτών για την οικογένεια ή φίλους σας.

Σαν συνταγή ταιριάζει με κάθε είδους βασιλόπιτας και κατά τη γνώμη μου αξίζει να χρησιμοποιήσετε τα πιο φρέσκα και καλά αυγά που μπορείτε να βρείτε, ελευθέρας βοσκής ή ακόμα καλύτερα βιολογικά.

Υλικά

4 φέτες βασιλόπιτας
2 μεγάλα αυγά
1 φλυτζανακι γαλα
1 κς άχνη ζάχαρη
1κς βούτυρο ή μαργαρίνη καλής ποιότητας
1κγ κανελα
Άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής

Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο τα αυγά με την άχνη, το γάλα και τη κανέλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.


Βουτάμε στο μείγμα τις φέτες, τις γυρνάμε 2-3 φορές και τις αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να τραβήξουν όλο το αυγό.


Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τις αυγόφετες για 4-5 λεπτά γυρνώντας συχνά μέχρι να πάρουν ώραιο χρώμα.


Τις αφήνουμε σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ βούτυρο, τις κόβουμε σε μπαστούνια, πασπαλίζουμε με όση κανέλα και άχνη ζαχαρη θέλουμε πριν σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή χρονιά!

Διαβάστε επίσης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved