Κολατσιό για το σχολείο: Αλμυρό κέικ καρότο με κεφαλοτύρι από τον Γιώργο Γεράρδο

Όλοι μας ξέρουμε και λατρεύουμε ένα ωραίο carrot cake! Αυτό όμως που πολλοί δεν ξέρουν είναι ότι μπορεί να γίνει και μια καταπληκτική αλμυρή εκδοχή που συνδυάζει τη γλύκα του καρότου με τη πικάντικη γεύση ενός τυριού.

Κολατσιό για το σχολείο: Αλμυρό κέικ καρότο με κεφαλοτύρι από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα λοιπόν θα σας προτείνω μια τέτοια συνταγή, εύκολη, γρήγορη που είναι ιδανική σαν παιδικό κολατσιό για το σχολείο αλλά και σαν γεύμα για όλη την οικογένεια.

Για ευκολία τρίβω το φινόκιο, το κεφαλοτύρι και το καρότο στον κάδο του ραβδομπλέντερ K-mix της Kenwood, εσείς βέβαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν απλό τρίφτη.Το καλό είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με αυτή τη συνταγή και να δοκιμάσετε ότι τυρί σας αρέσει ή έχετε στο ψυγείο σας, όπως για παράδειγμα φέτα. Επίσης μπορείτε να κάνετε ατομικά κέικ για το σχολείο αν έχετε φορμάκια για μάφιν.

Υλικά

2-3 καρότα, περίπου 200γρ
200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ κεφαλοτύρι
150μλ γάλα
1 φινόκιο
50γρ βούτυρο και λίγο ακόμα για το ταψί
3 αβγά
2κγ Baking powder
1κγ αλάτι
1κγ πιπέρι
1κγ φρέσκο θυμάρι

Τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.Προσαρμόσουμε το δίσκο τριψίματος στο K-mix της Kenwood, τρίβουμε το φινόκιο και το σοτάρουμε με το βούτυρο για 5 περίπου λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο.

keikkaroto 6

Το αφήνουμε να παγώσει λίγο και εν τω μεταξύ τρίβουμε το καρότο και το κεφαλοτύρι.

keikkaroto 5


Σε ένα μεγάλο μπολ σπάμε τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε με ένα σύρμα ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το καρότο, το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

keikkaroto 9


Τέλος κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει μια ζύμη.Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, τη βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε τη ζύμη.

keikkaroto 2

Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved