Brownie σοκολάτας: Νηστίσιμο, άψητο με ξηρούς καρπούς και χουρμάδες από τον Γιώργο Γεράρδο

Όπως σχεδόν όλοι, έτσι και εγώ τρελαίνομαι για οποιοδήποτε σοκολατένιο γλυκό.

Μους, παγωτό, προφιτερόλ, σουφλέ, όλη η ποικιλία του κακάο μου αρέσει πάρα πολύ, ειδικά να τα φτιάχνω. Το κακό είναι ότι έχουν πολλά λιπαρά και ειδικά τώρα, τη περίοδο της νηστείας υπάρχει μια δυσκολία γιατί όλα τα σοκολατένια γλυκά έχουν ζωικά προϊόντα όπως αβγά, κρέμα γάλακτος, βούτυρο, ζελατίνη κλπ.

Για αυτό το λόγο ήθελα να φτιάξω ένα διαφορετικό σοκολατένιο γλυκό χωρίς περιττά λίπη, χωρίς ζάχαρη αλλά σοκολατένιο και απολαυστικό.
Η συνταγή που σας δίνω είναι πολύ εύκολη και υγιεινή, έχει καλά Ω λιπαρά και τα θρεπτικά στοιχεία του κακάο. Για ευκολία ετοιμάζω το brownie στο Multi-pro της Kenwood που με τον μεγάλο κάδο και το δυνατό μοτέρ μας δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε multi, αλλά φτιάξτε τη συνταγή σε δύο μικρότερες δόσεις.

Υλικά
150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
150γρ χουρμάδες, χωρίς το κουκούτσι
100γρ αμύγδαλα ωμά
100γρ φουντούκια ψημένα
50γρ σταφίδες
3κς κακάο
2κς μέλι ή σιρόπι αγάβης
1/2κγ αλάτι
1/2κγ κανέλα
1/2κγ εσσάνς βανίλια ή 1/2 κλωναράκι φρέσκια βανίλια

Τρόπος παρασκευής
Προσαρμόζουμε τις λάμες κοπής στον κάδο του Multi pro της Kenwood.
Χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αμύγδαλα και τα φουντούκια για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν πούδρα.


Εν τω μεταξύ λιώνουμε τα 100γρ σοκολάτας σε μπεν μαρί.Προσθέτουμε στους τριμμένους ξηρούς καρπούς όσο ακόμα χτυπάμε τη σοκολάτα. Τους χουρμάδες, τη σταφίδα, το κακάο, το μισό μέλι, το αλάτι, τη κανέλα και τη βανίλια.


Χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό μέχρι να γίνει σαν σφιχτή ζύμη.
Στρώνουμε ένα τετράγωνο σκεύος με λαδόκολλα και απλώνουμε το μείγμα Brownie. Με ένα κουτάλι πιέζουμε καλά και αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο ώστε να σφίξει.


Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα και το μέλι σε μπεν μαρί. Όταν παγώσει το brownie περιχύνουμε με τη σοκολάτα και αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά στο ψυγείο.


Ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και κόβουμε σε 9 ή 12 κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved