Αφράτο κέικ αχλάδι με σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Τα κέικ που περιέχουν φρούτα πάντα μου αρέσουν πολύ, το ίδιο και στα παιδιά μου. Σήμερα θα φτιάξουμε με την Αδαμαντία ένα πολύ νόστιμο κέικ με αχλάδι και σοκολάτα.

Ο συνδυασμός αυτός ταιριάζει πολύ όχι μόνο στο κέικ αλλά σε κάθε γλυκιά συνταγή όπως για παράδειγμα κομπόστα αχλάδι με σάλτσα σοκολάτας.

Όπως θα δείτε οι αναλογίες των υλικών είναι πολύ κοντά σε αυτές ενός κλασικού κέικ και ο τρόπος παρασκευής δε διαφέρει πολύ. Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώ το μίξερ K-mix της Kenwood αλλά μπορείτε να φτιάξετε το κέικ και με σύρμα στο χέρι.

Υλικά
4 αχλάδια
4 αβγά
200γρ ζάχαρη
200γρ βούτυρο
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ σοκολάτα κουβερτούρα
2 ½ κγ baking powder
2 βανίλια
½ κγ κανέλα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ.


Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μπολ με το k-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα πολτό ποιούμε σε ένα μούλτι.


Προσθέτουμε στο μείγμα το κέικ τα αβγά, το πολτό αχλάδι και χτυπάμε για άλλο ένα λεπτό.


Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη προσθέτουμε στη ζύμη μαζί με το αλεύρι, το Baking powder, τη κανέλα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.


Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με μια σπάτουλα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά.

Το κέικ μας είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του και βγει καθαρή.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved