Τρουφάκια σοκολάτας με πέντε μόνο υλικά και ότι μας περίσσεψε από το Πάσχα από τον Γιώργο Γεράρδο

Το Πάσχα πέρασε και ελπίζω να περάσατε όμορφα και να ξεκουραστήκατε!

Πάντα αυτή τη περίοδο μου αρέσει να φτιάχνω συνταγές με ότι μου περίσσεψε από τις γιορτές αφού πάντα μένουν φαγητά και γλυκά και είναι «αμαρτία» να τα πετάμε.

Σήμερα θα ετοιμάσουμε μαζί βήμα βήμα υπέροχα τρουφάκια σοκολάτας που φτιάχνονται με πέντε μόνο υλικά. Μάλιστα χρησιμοποιώ πασχαλινό τσουρέκι και σοκολάτα από τα αβγά που δεν καταναλώθηκαν! Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή μπορείτε να πειραματιστείτε προσθέτοντας λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ή μπράντι αν τα προορίζετε να ενήλικες.

Υλικά
200γρ τσουρέκι
100γρ σοκολάτα από πασχαλινό αβγό
100γρ τυρί κρέμα
50γρ ζάχαρη
2-3 κς κακάο

Τρόπος παρασκευής

Τρίβουμε καλά το τσουρέκι μαζί με τη ζάχαρη με το multi της Kenwood.


Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε στη σοκολάτα το τυρί κρέμα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν τα υλικά μας.


Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το τριμμένο τσουρέκι με τη ζάχαρη και το μείγμα σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που θα είναι σε τρίμματα.


Με τα χέρια μας πλάθουμε μπαλάκια ενώ με τη θερμοκρασία του σώματος μας, το μείγμα θα δέσει καλά.


Σε ένα μεγάλο πιάτο κοσκινίζουμε το κακάο και κυλάμε σε αυτό τα τρουφάκια μας ώστε να καλυφθούν από κακάο.


Αυτά τα τρουφάκια τρώγονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου αλλά διατηρούνται για μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved