Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με 5 μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο!

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα από τα αγαπημένα μου Κέικ. Όχι μόνο είναι πεντανόστιμο, όχι μόνο φτιάχνεται εύκολα με ελάχιστα υλικά, όχι μόνο είναι νηστίσιμο αλλά και είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε τις παραγινωμένες μπανάνες που αλλιώς θα πετάγαμε! Μάλιστα όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες τόσο πιο νόστιμο και αρωματικό θα είναι το κέικ μας.

Νηστίσιμο κέικ μπανάνας με 5 μόνο υλικά από τον Γιώργο Γεράρδο!

Παλαιότερα είχα βρει σε ένα blog μια συνταγή για banana bread από μια γιαγιά στο Μεξικό που λόγω φτώχιας το έφτιαχνε με ότι υλικά είχε εύκαιρα. Ώριμες μπανάνες, αλεύρι, μαύρη ζάχαρη και λάδι καρύδας που εκεί είναι το πιο οικονομικό. Έφτιαξα λοιπόν πολλές φορές εκείνη τη συνταγή με μερικές παραλλαγές και σήμερα σας τη προτείνω.

Χρησιμοποιώ τη κουζινομηχανή της Kenwood για ευκολία και μετράμε τα υλικά σε κούπες, άρα δεν χάνουμε χρόνο στο ζύγισμα. Έτσι λοιπόν με ελάχιστα υλικά και μέσα σε πέντε λεπτά έχουμε το γλυκό στο φούρνο. Τα πέντε υλικά είναι η βάση της συνταγής, εγώ πρόσθεσα μια βανίλια και λίγο μοσχοκάρυδο. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2κγ κανέλα, μισή κούπα καρύδια, σταφίδες ή μια κουβερτούρα σπασμένα σε κομμάτια!

Είναι ένα ιδανικό γλύκισμα για τη σαρακοστή και τα παιδιά πάντα τρελαίνονται για μπανάνες. Σας προτείνω να κάνετε και διπλή δόση γιατί το ένα κέικ θα εξαφανιστεί σε λίγες ώρες!

Υλικά
5 πολύ ώριμες μπανάνες
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας σπορέλαιο
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
2κγ baking powder
Προαιρετικά:
1 βανίλια
1/3κγ μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ.

keikbanana1

Προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα ‘Κ’ στη κουζινομηχανή της Kenwood. Ρίχνουμε στο κάδο τις μπανάνες, τη ζάχαρη, το λάδι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα ώστε να ενωθούν τα υλικά. Θέλουμε να σπάσουν οι μπανάνες σε πολύ μικρά κομμάτια αλλά χωρίς να γίνουν διαλυθούν εντελώς. Προσθέτουμε το αλεύρι, το baking powder, αν χρησιμοποιούμε τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο.

keikbanana3
keikbanana4

Ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή.

keikbanana2

Αδειάζουμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε με μια οδοντογλυφίδα το ψήσιμο, τη βυθίζουμε στο κέντρο και αν βγει καθαρή, το κέικ μας είναι έτοιμο.

keikbanana

Αφήνουμε να παγώσει και σερβίρουμε σε πιατέλα.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved