Ραγισμένα μπισκότα διπλής σοκολάτας, από τον Γιώργο Γεράρδο και τις κόρες του!

Τρία χρόνια σχεδόν σας προτείνω συνταγές αλμυρές ή γλυκές και σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι μου αρέσουν πολύ κάθε είδους μπισκότα!

Μου αρέσει η ευκολία τους στην Παρασκευή, η μυρωδιά που απλώνεται στη κουζίνα και φυσικά η γεύση τους. Δεν έχει σημασία αν είναι κανέλας, πορτοκαλιού, βανίλιας ή σοκολάτας, ειλικρινά ένα νόστιμο μπισκότο με κάνει ευτυχισμένο.

Ακόμα καλύτερα είναι να με βοηθούν τα παιδιά μου και έτσι να τους κάνω μια μικρή εισαγωγή στη ζαχαροπλαστική. Πραγματικά η Κατερίνα και η Αδαμαντία πλάθουν τα μπισκότα με ενθουσιασμό και με βομβαρδίζουν στις ερωτήσεις για τη σοκολάτα, το αλεύρι και τα άλλα υλικά.

Μπορεί η κουζίνα σας να γίνει λίγο άνω κάτω αλλά αυτές οι στιγμές είναι που θα γίνουν γλυκές αναμνήσεις!

Υλικά:
200γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100γρ βούτυρο
2 μεσαία αβγά
160γρ αλεύρι
230γρ καστανή ζάχαρη
2 κς κακάο
1/2κγ αλάτι
1/2κγ κανέλα
1κγ baking powder
100γρ άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μπεν μαρί.


Προσθέτουμε στο μείγμα σοκολάτας τα αβγά, τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ χειρός K-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για δυο λεπτά ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά μας.

Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, το Baking powder, τη κανέλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να δέσει μια σφιχτή ζύμη, όχι παραπάνω.

Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλάθουμε μαζί με τους μικρούς μας ζαχαροπλάστες μπάλες ζύμης σε μέγεθος μικρού καρυδιού, τις πιέζουμε ελαφρά και τις κυλάμε μέσα στην άχνη ζάχαρη.

Τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή μεμβράνη σιλικόνης και ψήνουμε για 9-10 λεπτά, όχι παραπάνω.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved