Μπισκότα βρώμης με μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού, από τον Γιώργο Γεράρδο

Παραδέχομαι ότι είμαι ένας λάτρης των μπισκότων. Μαλακά ή σκληρά, με σοκολάτα ή βούτυρο, έχω φτιάξει και απολαύσει εκατοντάδες συνταγές. Ψάχνω και βρίσκω κλασικές αλλά και διαφορετικές εκδοχές και μετά τις δοκιμές πολλές φορές σας προτείνω τις αγαπημένες μου.

Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί λαχταριστά μπισκότα με βρώμη, μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού. Καθώς ψήνεται η βρώμη, παίρνει μια γεύση ξηρού καρπού που ταιριάζει πολύ με τα υπόλοιπα υλικά.

Θα μαγειρέψουμε με απλά υλικά που όλοι έχουμε στη κουζίνα μας και με το μίξερ K-mix της Kenwood μπορούμε να ετοιμάσουμε τη ζύμη σε ελάχιστα λεπτά. Επίσης, σας δίνω τις αναλογίες των υλικών σε κούπα, γεγονός που κάνει τη μέτρηση τους πάρα πολύ εύκολη.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε στη συνταγή μισή κούπα σταφίδες, κομμάτια σοκολάτας ή αμύγδαλα.

Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1 ½ κούπα νιφάδες βρώμης
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/3 πακέτο βούτυρο, 80-85 γρ
2 κ.σ. Πραλίνα φουντουκιού
1 μπανάνα
1 αβγό
½ κ.γ. Baking powder
Μια πρέζα αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

Με το K-mix της Kenwood και τους αναδευτήρες ζύμης χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ για 2-3 λεπτά το βούτυρο, τη μπανάνα, το αβγό, τη ζάχαρη και τη πραλίνα μέχρι να ενωθούν καλά.

Μετράμε με μια κούπα και προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το αλάτι, το Baking Powder και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη.

Με λαδωμένα χέρια, για να μη κολλάει η ζύμη, πλάθουμε μπάλες σε μέγεθος καρυδιού, τις πιέζουμε για να γίνουν λίγο επίπεδες και απλώνουμε στη λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 14-15 λεπτά και αφήνουμε τα μπισκότα μας να παγώσουν καλά, καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved