Λαχταριστό κοτόπουλο με μυρωδικά στο φούρνο, από το Γιώργο Γεράρδο!

Μια κλασική δικαιολογία που όλοι έχουμε για να μη μαγειρέψουμε είναι ότι δεν έχουμε χρόνο. Συμφωνώ ότι με τους σημερινούς ρυθμούς εργασίας όλοι δυσκολευόμαστε και πολλοί καταφεύγουν στη λύση του delivery.

Δεν χρειάζεται όμως να είναι έτσι, θα σας δείξω μια συνταγή για κοτόπουλο φούρνου που χρειάζεται μόλις τρία λεπτά προετοιμασία και τριάντα λεπτά στο φούρνο. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε μπούτια κοτόπουλου για να ψήνεται γρήγορα και baby πατάτες για να γλιτώσετε χρόνο. Με το multi-mayo της Kenwood μπορείτε να ετοιμάσετε μια υπέροχη μαρινάδα σε δευτερόλεπτα!

Είναι η ιδανική λύση αν έχετε καλεσμένους της τελευταίας στιγμής ή αν θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά και λιγότερο στη κουζίνα. Με την Ιδια συνταγή μπορείτε να μαρινάρετε και χοιρινό ή αρνάκι

Υλικά
2 μπουτάκια κοτόπουλο
½ κιλό μικρές πατάτες
3 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα, τύπου Dijon
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
Μια καλή χούφτα φρέσκα μυρωδικά όπως δεντρολίβανο, θυμάρι ή και βασιλικό
Μια πρέζα ξερή ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη πιο δυνατή θερμοκρασία, 250-270 βαθμούς.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, θέλουμε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωρεί τα υλικά σε μια στρώση.

Χτυπάμε στο multi-mayo της Kenwood τα μυρωδικά, το λάδι, το λεμόνι, το πορτοκάλι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Με τη μαρινάδα αυτή κάνουμε ένα καλό μασάζ στο κοτόπουλο για να πάει η γεύση παντού.

Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, ιδανικά καυτό από βραστήρα για να βοηθήσει στο μαγείρεμα.

Ψήνουμε για μισή ώρα και γυρίζουμε το κοτόπουλο μετά από τα 15 λεπτά. Για να ελέγξουμε αν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το μαχαιρώνουμε σε δυο τρία σημεία και αν οι χυμοί που βγαίνουν είναι διάφανοι είναι εντάξει.

Οι πατάτες θα λαχταριστά ξεροψημένες και στο σκεύος θα υπάρχει μια λαχταριστή σάλτσα από τη μαρινάδα και τους χυμούς του κοτόπουλου.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved