Αφράτοι κουραμπιέδες, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες από τον Γιώργο Γεράρδο!

Υλικά
850 γρ αλεύρι, κοσκινισμένο
250 γρ αμύγδαλο, ψημένο και χοντροκομμένο
150 γρ ζάχαρη άχνη
500 γρ βούτυρο γάλακτος
2 κρόκους
1 αβγό
1 βανίλια
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.ς. ανθόνερο
3 κ.ς. κονιάκ
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. Baking Soda
Ζάχαρη άχνη για κοσκίνισμα

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε δυνατά τη ζάχαρη με το βούτυρο για δέκα λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.

Προσθέτουμε τους κρόκους και το αβγό, ένα ένα. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια, τη σόδα, το αλάτι, τα αμύγδαλα και το κονιάκ.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα μέχρι να δέσει μια μαλακιά ζύμη.

Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε ότι σχήμα θέλουμε και απλώνουμε σε αντικολλητικό ταψί. Ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Κοσκινίζουμε πάνω τους άφθονη άχνη ζάχαρη.

Καλή σας επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved