Χοιρινό με μπαλσάμικο και πουρέ κουνουπίδι, από τον Γιώργο Γεράρδο!

Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο φαγάκι δια χειρός Γιώργου Γεράρδου!

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες
2 κ.σ. γιαούρτι
1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Ντιζόν
6 φύλλα φρέσκια δάφνη
1 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο
1 κιλό κουνουπίδι
100 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. ζάχαρη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής
Χτυπάμε στο multi mayo της Kenwood το γιαούρτι με τη μουστάρδα, το λάδι, τη μισή δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Αλείφουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή από το βράδυ.

Βράζουμε το κουνουπίδι σε άφθονο αλατισμένο νερό με την υπόλοιπη δάφνη για 12 λεπτά. Το σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό του.

Χτυπάμε το κουνουπίδι στο multi mayo της Kenwood μαζί με το βούτυρο, πιπέρι και αν χρειαστεί λίγο από το νερό του.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ραβδώσεις και σοτάρουμε χωρίς λάδι τις μπριζόλες για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να μαγειρευτούν καλά. Τις αφήνουμε άλλα 4 λεπτά να «ξεκουραστούν».

Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο λίγο πουρέ και από μια μπριζόλα.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved