Τυρένιες κροκέτες πατάτας στο φούρνο από τον Γιώργο Γεράρδο!

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές. Ελπίζω να περάσατε όμορφα, να ξεκουραστήκατε και να έχετε επιστρέψει ανανεωμένοι και με όρεξη για μαγείρεμα!

Τυρένιες κροκέτες πατάτας στο φούρνο από τον Γιώργο Γεράρδο!

Υπάρχουν φορές που θέλουμε ένα γρήγορο και εύκολο σνακ για εμάς και τα παιδιά μας. Η σημερινή συνταγή είναι ακριβώς αυτό. Λαχταριστές κροκέτες πατάτας με τυρί που λιώνει στο στόμα. Συνήθως φτιάχνω τριπλή ποσότητα από αυτή που σα δίνω και κρατάω τις κροκέτες στη κατάψυξη μέχρι να τις χρειαστώ.

Έτσι, σε μερικά λεπτά στο φούρνο έχω ένα υπέροχο σνάκ ή συνοδευτικό για το τραπέζι. Επίσης επειδή δεν τις τηγανίζω οι κροκέτες αυτές είναι και σχετικά χαμηλές σε λιπαρά. Χρησιμοποιώ το πολύ-μπλέντερ K-Mix της Kenwood και έτσι μπορώ να φτιάξω αυτή τη συνταγή πολύ γρήγορα και εύκολα.

Υλικά
600 γρ πατάτες
100 γρ γραβιέρα (ή κασέρι)
100 γρ παρμεζάνα (ή κεφαλοτύρι)
1 αβγό
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1-2 κ.σ. μουστάρδα, τύπου Dijon
Αλάτι, πιπέρι

as

Τρόπος παρασκευής
Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε μικρά κομμάτια. Τις βράζω σε αλατισμένο νερό για δέκα λεπτά. Δεν θέλουμε να βράσουν τελείως οι πατάτες, απλά να μαλακώσουν λίγο. Σουρώνω τις πατάτες και τις αφήνω στο σουρωτήρι για πέντε λεπτά, ώστε να παγώσουν λίγο και να στεγνώσουν.

ad

Τοποθετώ το δίσκο τριψίματος στο κάδο του K-mix και τρίβω τα τυριά. Όταν παγώσουν λίγο οι πατάτες τρίβω και αυτές.

ag

Αφαιρώ το καπάκι του κάδου και τη λάμα. Προσθέτω στις πατάτες το αβγό, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, μια κουταλιά της σούπας φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.

agg

Με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά τα υλικά ώστε να δημιουργηθεί μια ζύμη. Τοποθετώ τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να σφίξει.

hgf

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λαδώνω ελαφρά τα χέρια μου για να μη κολλάει η ζύμη και πλάθω μικρές κυλινδρικές κροκέτες. Απλώνω τη φρυγανιά σε ένα μεγάλο, ρηχό πιάτο και καλύπτω καλά τις κροκέτες.

foud

Τέλος τοποθετώ τις κροκέτες σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνω για 25-30 λεπτά.

afinal

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved