Εύκολο και γρήγορο παγωτό σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Σε κάποιους αρέσει η βανίλια, σε άλλους η φράουλα, αλλά η πιο αγαπημένη γεύση παγωτού είναι δίχως αμφιβολία η σοκολάτα!

Εύκολα μπορείτε να αγοράσετε παγωτό από το περίπτερο ή το σούπερ μάρκετ αλλά το σπιτικό παγωτό είναι σίγουρα το καλύτερο. Είναι πιο φρέσκο, φτιάχνεται με πραγματικό γάλα αντί για σκόνη και γεύση του είναι πιο γεμάτη.

Η κανονική συνταγή για παγωτό απαιτεί τη παρασκευή μιας κρέμας με αβγά και είναι αρκετά χρονοβόρα. Σήμερα θα σας δείξω πως μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι υπέροχο παγωτό σοκολάτα γρήγορα, με ελάχιστα υλικά και τη βοήθεια της παγωτομηχανής Kenwood!

Υλικά
350 γραμμάρια γάλα φρέσκο
500 γραμμάρια κρεμά γάλακτος
60 γραμμάρια κακάο
200 γραμμάρια ζάχαρη
80 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια , προαιρετικά

Εκτέλεση
Toποθετούμε τον κάδο της παγωτομηχανής Kenwood στη κατάψυξη από το προηγούμενο βράδυ ώστε να παγώσει.


Πριν φτιάξουμε το παγωτό μας αφήνουμε στη κατάψυξη τη κρέμα και το γάλα για μισή ώρα.
Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τη κουβερτούρα ώστε να γίνει πολύ μικρά κομμάτια και τη φυλάμε σε ένα μπολ.


Στο μπλέντερ χτυπάμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κακάο ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα και αδειάζουμε σε ένα μπολ.


Πάλι στο μπλέντερ χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να δένει. Δεν θέλουμε να σφίξει τελείως σε σαντιγί, αλλά σχεδόν να στέκεται.
Ανακατεύουμε τη κρέμα γάλακτος, το μείγμα του κακάο και τη σοκολάτα.

Ετοιμάζουμε τη παγωτομηχανή και ρίχνουμε προσεκτικά στο κάδο το μείγμα του παγωτού.

Βάζουμε μπροστά τη παγωτομηχανή και σε 20-30 λεπτά θα έχουμε έτοιμο το παγωτό μας. Το παγωτό θα είναι αρκετά μαλακό, αν θέλετε τοποθετήστε το σε ένα μπολ στη κατάψυξη για μια ώρα ώστε να σφίξει.


Αν δεν έχετε παγωτομηχανή μπορείτε να παγώσετε το παγωτό σε ένα μπολ στη κατάψυξη και κάθε μισή ώρα να το ανακατεύετε καλά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει τελείως.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved