Τα πιο νόστιμα μπιφτέκια κοτόπουλου με λαχανικά και σάλτσα ψητής ντομάτας με βασιλικό από τον Γιώργο Γεράρδο

Σήμερα θα μαγειρέψουμε ένα υπέροχο και υγιεινό πιάτο για μικρούς και μεγάλους. Η νοστιμιά αυτών των μπιφτεκιών είναι μοναδική, είναι πολύ χαμηλά σε λιπαρά και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά από τα λαχανικά που χρησιμοποιούμε στην παρασκευή τους.

Το καλό με αυτή τη συνταγή είναι ότι μπορείτε να πειραματιστείτε. Μπορείτε να τη δοκιμάσετε με γαλοπούλα, χοιρινό, ακόμα και αρνάκι. Βάλτε ότι μυρωδικά σας αρέσουν ή έχετε στο μπαλκόνι και τον κήπο σας. Εκτός από μπιφτέκια μπορείτε να κάνετε τη ζύμη κεφτεδάκια και αν θέλετε μπορείτε να κάνετε τη διπλάσια δόση και να φυλάξετε ότι σας περίσσεψε στη κατάψυξη.

Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ το εξάρτημα του κιμά για τη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood. Έτσι, μπορώ να φτιάξω κιμά όταν τον χρειάζομαι, αφού έχω επιλέξει το κομμάτι κρέατος που θέλω από τον κρεοπώλη. Μάλιστα σε αυτή τη συνταγή περνάω και τα λαχανικά από τη μηχανή του κιμά και έτσι έχουν ομοιόμορφο σχήμα και υφή.

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
1 κιλό κοτόπουλο, φιλέτο από μπούτι ή στήθος
2 ξερά κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο
4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
2 αβγά
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
½ κ.γ. ρίγανη ξερή
1 κ.σ. θυμάρι φρέσκο ή δεντρολίβανο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας
½ κιλό ώριμες ντομάτες
1 ξερό κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φύλλα βασιλικού
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος παρασκευής

Προσαρμόζουμε το εξάρτημα του κιμά στη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood. Κόβουμε σε κομμάτια τα λαχανικά και τα περνάμε από το εξάρτημα του κιμά.

Τα σοτάρουμε χωρίς λάδι σε ένα τηγάνι για πέντε λεπτά ώστε να εξατμιστούν τα υγρά τους και τα αφήνουμε να παγώσουν.

Κάνουμε κιμά το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα λαχανικά, τα αβγά, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.

Αφήνουμε τη ζύμη για τα μπιφτέκια στο ψυγείο για μια ώρα ώστε να σφίξει.

Πλάθουμε μπιφτέκια, τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που έχουμε βρέξει με το ελαιόλαδο και λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκριλ για 15 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά. Είναι σημαντικό να ψηθούν καλά αφού το κοτόπουλο έχει τους γνωστούς κινδύνους της σαλμονέλας .

Για τη σάλτσα ψητής ντομάτας κόβουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες κάτω από τις ντομάτες, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα. Τέλος, αλέθουμε στο multi mayo της Kenwood μαζί με τον βασιλικό.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved