Aνατροπή! Το πιο γευστικό cheesecake φούρνου με λευκή σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Το cheesecake είναι σίγουρα ένα από τα αγαπημένα γλυκά όλων μας. Η τραγανή βάση και η αφράτη, δροσερή κρέμα είναι ένας υπέροχος συνδυασμός που ταιριάζει με οποιαδήποτε επικάλυψη φρούτου, όπως κεράσι, βύσσινο ή φράουλα.

Aνατροπή! Το πιο γευστικό cheesecake φούρνου με λευκή σοκολάτα από τον Γιώργο Γεράρδο

Η κλασική όμως συνταγή για cheesecake περιέχει αβγά, ψήνεται στο φούρνο και λέγεται cheesecake Νέας Υόρκης επειδή φτιάχτηκε εκεί πρώτη φορά προς το τέλος του 19ο αιώνα.

Μια τέτοια συνταγή θα σας ετοιμάσω σήμερα. Είναι ένα πολύ πλούσιο και λαχταριστό γλυκό που γίνεται ακόμα πιο νόστιμο με την προσθήκη λευκής σοκολάτας στη γέμιση και σκόνης κακάο στη βάση. Τα υπόλοιπα συστατικά δεν διαφέρουν πολύ από το κλασικό cheesecake που φτιάχνουμε και τα βρίσκουμε πολύ εύκολα. Για τη παρασκευή του θα χρησιμοποιήσουμε το Multi mayo και το μίξερ K-mix της Kenwood. Φυσικά τα παιδιά μας μπορούν να βοηθήσουν στο στρώσιμο της βάσης αλλά και στο ανακάτεμα των υλικών, πάντα με επίβλεψη. Όπως θα δείτε και στα υλικά, είναι ένα γλυκό πολύ πλούσιο σε λιπαρά και θερμίδες. Άρα καλό είναι να το κόβετε σε μικρές μερίδες και να το φτιάχνετε μόνο σε ειδικές περιπτώσεις. Μπορεί να είναι μια χρονοβόρα συνταγή αφού έχει ψήσιμο, αλλά η γεύση του γλυκού θα σας αποζημιώσει!

Υλικά

che001

250 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive
85 γραμμάρια βούτυρο
1 κ.σ. κακάο
400 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
450 γραμμάρια τυρί κρέμα
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4 αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανιλίνη

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο, σπάμε τα μπισκότα στο multi της Kenwood

che003

και σε ένα μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με το κακάο.

che004

Στρώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πλαίσιο διαμέτρου 28 εκατοστών. Βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει.

che005

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσοχή να μη μας ζεσταθεί πολύ, γιατί η λευκή σοκολάτα κόβει πολύ εύκολα σε ψηλή θερμοκρασία.

che006

Με το μίξερ K-mix της Kenwood χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα ώστε να μαλακώσει, προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τέλος τη σοκολάτα.

che007

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στη παγωμένη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.

che008

Στις άκρες η κρέμα θα έχει σφίξει αρκετά ενώ στο κέντρο θα έχει μόλις δέσει.

Περνάμε ένα μαχαίρι γύρω από τα τοιχώματα του cheesecake, αφήνουμε να παγώσει και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν σερβίρουμε.

che009
che010

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved