Aυτό είναι γλυκό! Σοκολατένια brownies με ελαιόλαδο από τον Γιώργο Γεράρδο

Αν και μπήκαμε πια στον Ιούνιο, οι τελευταίες μέρες δεν θύμιζαν καλοκαίρι με τόσες βροχές, αέρα και σχετικό κρύο. Μια από αυτές τις βροχερές μέρες λοιπόν, ένοιωσα την ανάγκη για κάτι γλυκό αλλά σχετικά υγιεινό.

Έτσι προέκυψε αυτή η λαχταριστή συνταγή, μαλακά, σοκολατένια brownies φτιαγμένα με ελαιόλαδο, κακάο και αλεύρι ολικής άλεσης. Ένα γλυκό πεντανόστιμο αλλά με λιγότερες ενοχές για μικρούς και μεγάλους.

Περιέχει βέβαια αρκετή ζάχαρη και δεν είναι για χόρταση, αλλά δεν περιέχει βούτυρο με κορεσμένα λιπαρά, ενώ το κακάο είναι μια θαυμάσια πηγή αντιοξειδωτικών και η χρήση του αλευριού ολικής άλεσης πέρα από γεύση δίνει και διατροφικά στοιχεία όπως φυτικές ίνες και βιταμίνες .


Μπορούμε να φτιάξουμε πολύ γρήγορα αυτά τα brownies με την κουζινομηχανή premier chef της Kenwood. Τα υλικά είναι πολύ οικονομικά, όλοι τα έχουμε στα ντουλάπια της κουζίνας μας και το γεγονός ότι τα μετράμε με μια κούπα κάνει την εκτέλεση της συνταγής ακόμα πιο εύκολη. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με φυτικό λάδι, τη καστανή ζάχαρη με λευκή και αν δεν έχετε αλεύρι ολικής άλεσης απλά χρησιμοποιήστε 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με κακοκαιρία ή καλοκαιρία για την οικογένεια σας ή για ένα πάρτυ. Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν!

Υλικά
¾ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ κούπα καστανή ζάχαρη
3 αβγά
½ κούπα ελαιόλαδο
½ κούπα κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα κανέλα ή μια βανίλια

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα μεσαίο ταψάκι.

Σπάμε τα αβγά στο κάδο της κουζινομηχανής Premier Chef, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα μας και να ασπρίσει.


Χαμηλώνουμε τη ταχύτητα και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο σε συνεχή ροή.

Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ τα αλεύρια, το κακάο, τη κανέλα και προσθέτουμε το αλάτι.


Ενώνουμε τα δυο μείγματα και με μια σπάτουλα ή κουτάλα ανακατεύουμε απαλά και κυκλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια σχετικά σφιχτή ζύμη.


Στρώνουμε τη ζύμη στο λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Αφήνουμε να παγώσει τελείως και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved