Αρωματικά χοιρινά κεφτεδάκια με σάλτσα ψητής κόκκινης πιπεριάς

Στην Ελλάδα πραγματικά λατρεύουμε τα κεφτεδάκια. Τα απολαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία, στο τραπέζι, στο πάρτι, σε πικνίκ, ακόμα και στη παραλία. Όλοι μας έχουμε καλοκαιρινές αναμνήσεις με τη μαμά η τη γιαγιά να μας κυνηγά στη θάλασσα να φάμε ένα κεφτεδάκι!

Η συνταγή που θα σας προτείνω σήμερα έχει μερικές διαφορετικές πινελιές που κάνουν τα κεφτεδάκια πολύ αρωματικά και πεντανόστιμα. Η σάλτσα που τα συνοδεύει τους ταιριάζει παρά πολύ, άλλα μπορείτε να την απολύσετε και με κάποιο ψητό κρέας άλλα και λιπαρά ψάρια όπως σαρδέλα, κολιό και σολομό.

Πάντα προτιμώ να αλέθω το κιμά στο σπίτι με το αντίστοιχο εξάρτημα της κουζινομηχανής Premier Chef της Kenwood. Έτσι, είμαι πάντα σίγουρος για τη ποιότητα του κρέατος που έχω διαλέξει.

Η ποσότητες των υλικών είναι για τέσσερις με έξι μερίδες σαν ορεκτικό, άλλα αν έχετε κάποιο παιδικό πάρτι μπορείτε να τις πολλαπλασιάσετε.

Υλικά
½ κιλό χοιρινό μπούτι σα κομμάτια
100 γραμμάρια ψωμί, μπαγιάτικο
1 ντομάτα
1 ξερό κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 αβγό
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
4-5 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
½ μάτσο βασιλικό
¼ μάτσο μαϊντανό
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι, Πιπέρι

Εκτέλεση
Προσαρμόζουμε το εξάρτημα του κιμά στη κουζινομηχανή Premier Chef της Kenwood και αλέθουμε το χοιρινό.

Στο multi mayo της Kenwood χτυπάμε το ψωμί, το κρεμμύδι, τη ντομάτα, μια σκελίδα σκόρδο, το μαϊντανό, το μισό βασιλικό, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει μια αρωματική μάζα.

Προσθέτουμε το αρωματικό μείγμα και το αβγό στο κιμά και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενωθούν καλά τα υλικά. Δεν χρειάζεται έντονο ζύμωμα γιατί έτσι θα σφίξουν πολύ τα κεφτεδάκια. Αφήνουμε το μείγμα του κιμά στο ψυγείο για μια ώρα για να δέσει.

Για τη σάλτσα ψητής πιπεριάς ψήνουμε τις πιπεριές με δυο σκελίδες σκόρδο στο γκριλ για 10 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να καψαλιστούν καλά. Τις αποφλοιώνουμε και αφαιρούμε τα σπόρια.

Χτυπάμε στο Multi mayo της Kenwood τις πιπεριές, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τον υπόλοιπο βασιλικό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη πηχτή σάλτσα.

Ζεσταίνουμε το αραβοσιτέλαιο σε ένα τηγάνι. Αφού παγώσει και δέσει ο κιμάς, πλάθουμε κεφτεδάκια ελαφρώς πατημένα και τηγανίζουμε χωρίς να αλευρώσουμε για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά.

Απλώνουμε δυο κουταλιές σούπας σάλτσα σε ένα πιάτο, τοποθετούμε 4-5 κεφτεδάκια και σερβίρουμε με λίγο βασιλικό.

Καλή σας επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved