Συνταγή για φανταστικό κέικ με γιαούρτι, τσάι και πορτοκάλι, από τον Γιώργο Γεράρδο

Η ετοιμασία ενός κέικ είναι μια από τις κλασικές παιδικές αναμνήσεις που όλοι έχουμε!

Θυμάμαι την λαχταρά που είχα, όχι τόσο για το κέικ, όσο για το γλείψιμο του μπολ με την κουτάλα! Φυσικά δεν είναι σωστό για ένα παιδί να τρώει ωμό αβγό, αλλά τότε δεν ξέραμε αυτές τις λεπτομέρειες.
Φτιάξτε λοιπόν με τα παιδιά σας αυτό το λαχταριστό κέικ! Περιέχει γιαούρτι και λαδί αντί για βούτυρο και αυτό το κάνει πολύ πιο υγιεινό για τα παιδιά! Η προσθήκη τσαγιού του δίνει μια γεύση που μικροί και μεγάλοι θα λατρέψουν.
Το μίξερ K-mix της Kenwood είναι πολύ δυνατό αλλά και εύχρηστο, αφού στη βάση του στερεώνουμε τους αναδευτήρες και έτσι λοιπόν δεν χρειάζεται να τους ψάχνουμε στα συρτάρια της κουζίνας

Υλικά
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
175 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια σπορέλαιο
200 γραμμάρια ζάχαρη
3 αβγά
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
80 γραμμάρια ή μίση κούπα δυνατό τσάι της επιλογής σας. Προσωπικά, χρησιμοποίησα τσάι περγαμόντο
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη, το γιαούρτι, το ξύσμα και τα αβγά με το K-mix της Kenwood για 4-5 λεπτά.

Κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι, αλάτι και baking powder, ανακατεύουμε με το K-mix σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το λαδί και το τσάι.


Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί.

Απλώνουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά.

Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας είναι ψημένο βυθίζουμε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved