Ήρθε επιτέλους το καλοκαίρι και μαζί του ένα σωρό ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά!

Θα ξεκινήσω με το καλοκαιρινό εργαστήριο «Παραμυθοϊστορίες της Αγωνίας» στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!

Ήρθε επιτέλους το καλοκαίρι και μαζί του ένα σωρό ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για τα παιδιά!

Τέλος σχολικής χρονιάς! Στην ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς, άλλοι έχουν εξετάσεις, άλλοι έχουν παραστάσεις, άλλοι κάνουνε γιορτές, άλλοι πηγαίνουν εκδρομές αποχαιρετισμού, άλλοι ξεκινούν τις διακοπές.

Εθνικος κηπος


Είναι τόσα που έχουν να γίνουν σε αυτές τις μέρες!

Συναντιόμαστε για να ανακαλύψουμε τι έχει μέσα της η αγωνία, τη χρειαζόμαστε, δεν τη χρειαζόμαστε; Από τι αποτελείται;
Είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά να επεξεργαστούν και να κατανοήσουν καλύτερα ένα συναίσθημα που όλα βιώνουν σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό!

mouseio sunaisth


Ημερομηνίες: 3, 10 και 11 Ιουνίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών (το εργαστήρι δεν αναλογεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας)
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)

Θα σας πάω τώρα στην εντυπωσιακή ταινία «Κοράλλια και Ύφαλοι» που ξεκινά να προβάλλεται και πάλι, κατόπιν επιθυμίας πολλών θεατών, στον θόλο του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου, από την Πέμπτη 1 Ιουνίου και για λίγους μόνο μήνες!

CRA 02sm



Η ταινία προσκαλεί τους θεατές σε κοραλλιογενείς υφάλους που ελάχιστες κάμερες έχουν καταγράψει έως σήμερα και στα υπέροχα νερά που τους περιβάλλουν! Οι υποβρύχιες κάμερες ΙΜΑΧ (ειδικές κάμερες με φιλμ μεγάλης επιφάνειας) κατέγραψαν εικόνες εκπληκτικής ομορφιάς από το βυθό στον Νότιο Ειρηνικό ωκεανό.
Οι θεατές θα «βουτήξουν», μαζί με γνωστούς επιστήμονες (συμπεριλαμβανομένου του Ζαν-Μισέλ Κουστώ) σε μερικά από τα πιο παρθένα νερά του πλανήτη μας, μέρη που όμως κινδυνεύουν, καθώς η ευαίσθητη ισορροπία της υποβρύχιας ζωής έχει αρχίσει να ανατρέπεται. Θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μερικές από τις σπάνιες φυσικές ομορφιές της Γης και να συνειδητοποιήσουν ότι «δεν κληρονομούμε τον πλανήτη από τους γονείς μας... Αντίθετα τον δανειζόμαστε από τα παιδιά μας».

CRA 02sm


Η ταινία είναι κατάλληλη για παιδιά 9 ετών και άνω αλλά και για ενήλικες, ενώ πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα παραστάσεων μπορείτε να αντλήσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:
http://www.eef.edu.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=NODE&cnode=18

Για το τέλος άφησα το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς», που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 30 Ιουνίου 2017 στον Εθνικό Κήπο με ελεύθερη συμμετοχή για όλους!
Οι μέρες του Ιουνίου θα γεμίσουν με γυμναστική, μουσικές, παιχνίδια, yoga, pilates, θέατρο, χορό, ξεναγήσεις, κρυμμένους θησαυρούς!

Εθνικος κηπος


Το «Ζήσε τον Κήπο αλλιώς» περιλαμβάνει 150 εκδηλώσεις και δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να επιλέξει το πρόγραμμα γυμναστικής του ανάμεσα σε yoga, pilates ή σουηδική, μόνος του ή μαζί με το παιδί του, τη μουσική που θα ακούσει, jazz, ελληνική ή κλασική, να ανακαλύψει τα γλυπτά του Κήπου, να ζήσει το αφιερωμένο στο ρομαντισμό φετινό Athens Garden Festival. Είναι μια υπέροχη ευκαιρία για δημιουργική βόλτα για όλη την οικογένεια στον πιο όμορφο κήπο της Αθήνας! Μην τη χάσετε!
Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://www.zisetonkipo.gr/

Εύχομαι να έχετε ένα όμορφο και δημιουργικό Σαββατοκύριακο!

www.foivilekka.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved