Απόκριες στην πόλη: Προτάσεις για παιδιά που θα μείνουν στην Αθήνα

Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας η πόλη φορά τα γιορτινά της και περιμένει τα παιδιά!

Απόκριες στην πόλη: Προτάσεις για παιδιά που θα μείνουν στην Αθήνα

Θα ξεκινήσω από το πρωτότυπο εργαστήρι μεταμορφώσεων στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!

Μουσειο συναισθηματων 3

«Αν ήμουν... τι θα ήμουν; Παιχνίδια μεταμορφώσεων!»
Αν ήμουν λουλούδι, τι λουλούδι θα ήμουν; μμμ... μια μαργαρίτα!!!
Αν ήμουν ζώο, τι ζώο θα ήμουν; ... ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ!!!
Αν ήμουν χρώμα; .... Κίτρινο!!!
Ένα εργαστήρι με αφορμή τις Απόκριες και όχι μόνο, όπου μικροί και μεγάλοι μαζί φανταζόμαστε, παίζουμε, μεταμορφωνόμαστε!
Γνωριζόμαστε και γνωρίζουμε τον εαυτό μας καλύτερα!

Ημερομηνίες: 26 Φεβρουαρίου, 12 και 26 Μαρτίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 6 έως και 12 ετών (το εργαστήρι δεν αναλογεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας)
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

Σειρά έχει η μεγάλη καρνιβαλική παρέλαση την Κυριακή 26/2 στο Δήμο Ρέντη!

Δημος Ρεντη 3

Παγωτό μες στο χειμώνα;
Τα λαμπατέρ έμαθαν να χορεύουν σάμπα;
Πού θα προσγειωθούν οι Εσκιμώοι και οι πιγκουίνοι από την παγωμένη Αλάσκα;
Πόσα χρώματα μπορούν να σκορπίσουν σε μια πόλη οι μάγοι;
Τι γυρεύουν οι κάμπιες με τα μολυβένια στρατιωτάκια;
Τι θα συμβεί όταν τα μανιτάρια αρχίσουν να τραγουδούν;

Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν στη μεγάλη παρέλαση! Περισσότεροι από 5000 καρναβαλιστές και 20 άρματα θα διασχίσουν την οδό Φλέμινγκ στις 11 το πρωί, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος σε αυτό το ταξίδι χαράς και κεφιού! Φορέστε τη στολή σας και τρέξτε!

Τώρα θα σας πάω στο ΚΠΙΣΝ που γιορτάζει το Καρναβάλι για πρώτη φορά και περιμένει μικρούς και μεγάλους σε πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων!

ΚΠΙΣΝ 3

α) Αποκριάτικο πάρτυ

Την Κυριακή 26/2, 11:00-18:00, θα λάβει χώρα ένα άκρως αποκριάτικο πάρτυ στο Ξέφωτο! Την εορταστική ατμόσφαιρα θα συμπληρώσουν live σχήματα, ορχήστρα κρουστών, DJ set με τον Palov, καθώς και εργαστήρια face painting και κατασκευής μάσκας για μικρούς και μεγάλους!
Η πρόσβαση στο Πάρκο θα είναι ελεύθερη για όλους.

β) Εργαστήριο χαρταετού
Κυριακή 26/2, 11:30 -13:30
(για παιδιά 6-11 ετών)
(Αριθμός συμμετεχόντων: 25 άτομα)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Δάφνη Κουρή, Εικαστικός

Ήρθε η ώρα ο ουρανός να γεμίσει χρώματα και σχήματα... Γι’ αυτό κι εμείς είμαστε έτοιμοι στο εργαστήριο χαρταετού να φτιάξουμε ιπτάμενες κατασκευές που θα χορεύουν στον αέρα! Άλλες με ουρές, άλλες με φτερά, άλλες με κορδέλες και σχοινιά, θα περιμένουν να στολιστούν, να πετάξουν και να ξεσηκώσουν μικρούς και μεγάλους σε ένα γιορτινό πολύχρωμο παιχνίδι χαράς. Οι συμμετέχοντες φιλοτεχνούν ο καθένας τον δικό του διακοσμητικό χαρταετό, ενώ στη συνέχεια δημιουργούν συλλογικά τρεις μεγάλους χαρταετούς, στα χρώματα του ΚΠΙΣΝ.

γ) Ελεύθερη δημιουργική απασχόληση – Απόκριες
Παρασκευή 24/2, Σάββατο 25/2, Κυριακή 26/2
Ώρα: 17.00-20.00 (Έως 30 συμμετοχές ανά 30 λεπτά)
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Χριστίνα Τσινισιζέλη, Εικαστικός

Το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς, η φαντασία μας παίζει με τα χρώματα, για να μεταμορφώσει τη μάσκα μας και μαζί με αυτήν κι εμάς. Παιδιά όλων των ηλικιών εξερευνούν και αποτυπώνουν αποκριάτικα ζωγραφικά σχήματα, χρώματα και μορφές σε ένα εργαστήριο ελεύθερης δημιουργικής απασχόλησης.

δ) Κούλουμα
Κ. Δευτέρα 27/2, 11:00
ΞΕΦΩΤΟ

Καθώς η Αποκριά μας αποχαιρετά, η περίοδος της Σαρακοστής ξεκινά! Φέτος, την Καθαρά Δευτέρα, ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα Κούλουμα, σε ένα παραδοσιακό γλέντι με νηστίσιμους μεζέδες και φυσικά, το καθιερωμένο πέταγμα του αετού. Για εσάς όμως που δεν έχετε μαζί σας χαρταετό, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας! Στα Νότια Μονοπάτια θα διοργανωθεί εργαστήρι (11.00-14.00), όπου, υπό την καθοδήγηση του διακοσμητή Ηλία Καραντωνίου, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κατασκευάσουν τον δικό τους χαρταετό. To εργαστήρι θα έχει συνεχόμενη ροή και θα κατασκευάζονται 20 χαρταετοί ανά 30'.

Άφησα για το τέλος τις δωρεάν αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων στο κέντρο της πόλης!

Δημος Αθηναιων 3

Την Κυριακή 26/2, στις 12:00, οι Μορφές Έκφρασης θα ξεκινήσουν από το σταθμό του Μετρό Ακρόπολη για να παρασύρουν μικρούς και μεγάλους σε ένα μεθυστικό περίπατο στα στενά της Πλάκας με μουσικά όργανα, χορό και αποκριάτικα τραγούδια!

Την ίδια μέρα στις 12:00, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ξεναγού, θα ξεκινήσει από το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Ακρόπολη το 7ο Κυνήγι Θησαυρού. Φτιάξτε την ομάδα σας με μεγάλους, μικρούς και μικρότερους και ελάτε να γνωρίσετε, με διαφορετικό και σίγουρα διασκεδαστικό τρόπο, όμορφες γωνιές του κέντρου της πόλης. Φέτος, το κυνήγι εστιάζει στην περιοχή γύρω από την Ακρόπολη και την Πλάκα, μια γοητευτική αλλά ακόμα άγνωστη περιοχή της Αθήνας, που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε μόνο ως τουριστικό προορισμό.

Εγγραφές θα γίνονται από τις 10:00 έως τις 12:00 στο σημείο συνάντησης, το εστιατόριο «Διόνυσος» (parking Ακρόπολης).
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Καθαρά Δευτέρα 27/2 στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου μικροί και μεγάλοι θα γιορτάσουν τα κούλουμα με τη Φιλαρμονική Ορχήστρα (10:30) και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Αντώνη Μπαστιάνου και το Λάκη Χαλκιά (11:00).

Διαλέξτε αυτές που σας αρέσουν περισσότερο και ξεχυθείτε στους δρόμους!

Φοίβη Λέκκα
www.foivilekka.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved