Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Αν αψηφήσετε το κρύο των ημερών και αντέξετε να ξεμυτίσετε, οι επιλογές για τα παιδιά είναι ποικίλες!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Σήμερα θα ξεκινήσω με το "Sing", την υπέροχη ταινία κινουμένων σχεδίων που παίζεται στους κινηματογράφους!
Είναι μια ταινία ευφάνταστη, με γρήγορη πλοκή και ρυθμό, έξυπνο χιούμορ, μουσική που σε παρασύρει, και ταυτόχρονα ωραίους χαρακτήρες (στους οποίους δανείζουν τη φωνή τους πολύ γνωστοί ηθοποιοί) και μεγάλη ευαισθησία! Με αφετηρία τους χαρακτήρες των ζώων, δείχνει ότι όλοι - όποια&αν είναι η ζωή τους και όσο δύσκολα κι αν έχουν περάσει ή περνάνε, έχουν δικαίωμα στο όνειρο και στη δημιουργία! Κι αυτό πέρα από πολύ αληθινό, είναι και τρομερά αισιόδοξο! Τα παιδιά, βλέποντάς τη, θα διασκεδάσουν, θα γελάσουν και σίγουρα θα...τραγουδήσουν! Και, σας το εγγυώμαι, θα την απολαύσουν εξίσου και οι μεγάλοι. Εμένα πάντως με κράτησε από την αρχή ως το τέλος!

sing 3

Τώρα θα σας πάω στα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια θεατρικού παιχνιδιού για παιδιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Για παιδιά 9-13 ετών: με τη Μαριέττα Σπηλιοπούλου
Πρόκειται για ένα σεμινάριο θεατρικού παιχνιδιού που έχει στόχο να ενώσει τις διαφορετικές κουλτούρες που συμβιώνουν σ΄ αυτή – και όχι μόνο- την γειτονιά της Αθήνας, μέσα από την χαρά του παιχνιδιού, τη φαντασία, τη συνεργασία και την επικοινωνία, ώστε να δημιουργηθεί ένας κοινός «τόπος» ανάμεσα στα παιδιά. Το σεμινάριο εξερευνά όλα τα εκφραστικά μέσα με μουσικοκινητικά παιχνίδια, ομαδικούς αυτοσχεδιασμούς, θέατρο, μουσική, ζωγραφική, χορό.
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να γνωριστούν με συνομηλίκους τους, να αναπτύξουν κοινούς κώδικες, να εκφραστούν ελεύθερα μέσα από την τέχνη και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους!

10 μαθήματα: από Σάββατο 4 Φεβρουαρίου έως Σάββατο 8 Απριλίου 2017
11:00-14:00
συνολικό κόστος μαθημάτων: 80 ευρώ

thumbnail 1

Για το τέλος άφησα το "Κρυμμένο Σύμπαν" την ταινία που εντυπωσίασε χιλιάδες θεατές μέχρι σήμερα και συνεχίζει να προβάλλεται στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου!
Οι θεατές ταξιδεύουν, μέσα από το Θόλο, σε όλες τις άκρες του σύμπαντος με τη βοήθεια κορυφαίων αστρονόμων και τεχνολογιών και αναζητούν απαντήσεις σε άλυτα ερωτήματα όπως πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν, πώς εξελίσσεται και πώς αλλάζει, ποιες είναι οι πιθανότητες ύπαρξης ζωής εκεί έξω.
Η ταινία προβάλλεται κάθε Πέμπτη στις 19:30, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18:30 και προτείνεται για παιδιά 9 ετών και άνω και φυσικά ενήλικες!

planetario

Θα σας μαγέψει!

Διεύθυνση: Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο 17564
Τηλ: 210-9469600

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved