«Πιάνω Παπούτσι πάνω στο Πιάνο», μια διαφορετική Σταχτοπούτα

Μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες της περσινής σεζόν, το “Πιάνω Παπούτσι πάνω στο Πιάνο”, που βασίστηκε σε μια ιδέα του Θωμά Μοσχόπουλου, υπό τους ήχους της υπέροχης μουσικής του Sergei Prokofiev, ανεβαίνει και φέτος στο Θέατρο ΠΟΡΤΑ από τους Patari Project σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου.

«Πιάνω Παπούτσι πάνω στο Πιάνο», μια διαφορετική Σταχτοπούτα

Από τη Φοίβη Λέκκα

Αν και αφορά ουσιαστικά στον πασίγνωστο μύθο της Σταχτοπούτας, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχετε δει ή διαβάσει σχετικά! Η παράσταση αυτή, βασισμένη στο σωματικό θέατρο, είναι μια εντελώς σύγχρονη και διαφορετική ματιά πάνω στο γνωστό παραμύθι. Ανατρέπει, πολύ επιτυχημένα, τα στερεότυπα που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών, ότι ένα κορίτσι, ανίσχυρο και ανίκανο να πάρει τη ζωή του στα χέρια του, περιμένει τον πρίγκηπα να έρθει να τη σώσει και να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Στην παράσταση το "έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα" έρχεται όταν ο καθένας, είτε είναι αγόρι είτε είναι κορίτσι, αγωνίζεται γι'αυτά που πιστεύει, βρίσκει τη δύναμη που κρύβει μέσα του, ξεπερνά τους φόβους του και κυνηγά τα όνειρα του. Ο έρωτας και η αγάπη είναι πολύτιμοι σύμμαχοι σε όλα αυτά και γεμίζουν τον άνθρωπο δύναμη και ελπίδα, αλλά κανείς δε σώζει κανέναν ούτε και περιμένει κάποιον να τον σώσει.

staxtopoutapatariproject s 3

Κι όλα αυτά συμβαίνουν σε έναν χώρο με πιάνο, μικρό σαν πατάρι, που χωρά έξι ηθοποιούς, έναν πιανίστα και όλη τη μαγεία του κόσμου! Οι υπερταλαντούχοι ηθοποιοί υποδύονται διαφορετικούς ρόλους με εξαιρετική άνεση, τραγουδούν, χορεύουν, παίζουν μουσική, σχηματίζουν εικόνες, με μόνα εργαλεία τη φωνή και το σώμα τους! Χωρίς φανταχτερά σκηνικά, χωρίς κουστούμια, χωρίς τίποτα! Κι όμως αυτή η παράσταση είναι τόσο πλούσια σε ευρηματικότητα και έμπνευση, που ο,τιδήποτε άλλο θα ήταν περιττό!

Δεν είναι πολλές οι παιδικές παραστάσεις που τολμούν να μην ακολουθήσουν την πεπατημένη και η συγκεκριμένη είναι μία από αυτές! Ξεφεύγει κατά πολύ από τα συνηθισμένα, ενεργοποιεί διαρκώς την αντίληψη και τη φαντασία των παιδιών και τα κερδίζει με το ρυθμό, την αστείρευτη ζωντάνια, την εξυπνάδα, την πρωτοτυπία, την τρυφερότητα και το απίστευτο χιούμορ της. Προσωπικά, με κάνει πολύ αισιόδοξη το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται και προσεγγίζουν το παιδικό θέατρο με αυτό τον τρόπο. Αν και η ίδια δεν είμαι πια παιδί, είχα πραγματικά πολύ καιρό να γελάσω τόσο και να φύγω από μια παράσταση τόσο γεμάτη. Μην τη χάσετε, κι εσείς και τα παιδιά σας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Η παράσταση είναι μία δημιουργία της ομάδας Patari Project
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Μουσική σύνθεσή:Κορνήλιος Σελαμσής σε συνεργασία με την ομάδα
Μουσικός: Βασίλης Παναγιωτόπουλος
Σκηνικά: Ντέβιντ Νεγρύν
Κοστούμια: Κλαίρ Μπρέισγουελ
Φωτισμοί: Aλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Εριφύλη Στεφανίδου
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Μαΐδης
Ηθοποιοί: Γιάννης Γιαννούλης, Θεοδόσης Κώνστας, Θάνος Λέκκας, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Αποστόλης Ψυχράμης

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ: Κυριακή 11.00 & 15.00
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
95 λεπτά (με διάλειμμα)
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό: 10 ευρώ, Ανέργων: 8 ευρώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved