Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Είμαστε σχεδόν στα μισά του φθινοπώρου και τα παιδιά έχουν πολλά να δουν και να κάνουν σε αυτή την πόλη που ποτέ δεν ησυχάζει!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα
Νιαρχος 3

Θα ξεκινήσω με τις εκπληκτικές δωρεάν δράσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα το Σαββατοκύριακο να διαλέξουν ανάμεσα σε ψυχοκινητικά παιχνίδια, παιχνίδια του παλιού καιρού, εικαστικά εργαστήρια, μαθήματα yoga, συναυλίες και ιστιοπλοΐα και κανόε καγιάκ στο κανάλι! Κι όλα αυτά, εντελώς δωρεάν, στον τόσο όμορφα διαμορφωμένο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που αποτελεί από μόνος του αφορμή για βόλτα για όλη την οικογένεια! Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικές πληροφορίες για το καθένα και να δηλώσετε συμμετοχή.

athinaiwn texnes

Τώρα θα σας πάω στα πολιτιστικά προγράμματα του Δήμου Αθηναίων που θα πραγματοποιούνται τα απογεύματα μέχρι το Καλοκαίρι!
Σκοπός είναι να μυηθούν τα παιδιά στις τέχνες (Εικαστικά, Μουσική, Θέατρο, Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί ) και να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες τους, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους! Δώστε τους την ευκαιρία να αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τις ήμερες και ώρες υλοποίησης των προγραμμάτων μπορείτε να καλείτε στο εκάστοτε Πολιτιστικό Κέντρο:

Η εγγραφή για όλα τα παιδιά, δημότες και μη, είναι 5€ ετησίως. Για την Μουσική, Μουσικοκινητική, Θεατρικό Παιχνίδι, Θέατρο, Δραματοποίηση Παραμυθιού, Χειροτεχνία δεν υπάρχει συνδρομή. Παραδοσιακοί χοροί 15€ ετήσια συνδρομή. Κόστος συμμετοχής για το Κέντρο Πηλού: Παιδιά 20 € ετήσια συνδρομή.

0112abaamouseiosunaisthma 1

Για το τέλος άφησα ένα εργαστήριο με θέμα το φόβο του αγαπημένου Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!
«Ανακαλύπτω τα διαφορετικά πρόσωπα του Φόβου!»



Μπορεί ο φόβος να μας εμποδίσει και να μας δυσκολέψει; Μπορεί ο φόβος να μας προστατεύσει; Μπορεί να μας διασκεδάσει και να μας γαργαλήσει ευχάριστα κάποιες φορές;! Ένα εργαστήρι που θα βοηθήσει τα παιδιά -μαζί με τους γονείς τους- να ξεχωρίσουν και να αντιμετωπίσουν τα διαφορετικά πρόσωπα του φόβου μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση και το παραμύθι!
Ημερομηνίες: 9 και 23 Οκτωβρίου, 13 και 27 Νοεμβρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 6 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

Φοίβη Λέκκα

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved