Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Τελειώνει σιγά σιγά και ο Σεπτέμβρης αλλά ευτυχώς τα παιδιά έχουν να κάνουν πολλά σε αυτή την πόλη που ποτέ δεν ησυχάζει!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω από την ταινία κινουμένων σχεδίων "Μπάτε σκύλοι αλέστε" -The secret life of pets είναι ο πρωτότυπος τίτλος- που παίζεται αυτή την περίοδο στις αίθουσες!

ΑΛΕΣΤΕ


Ο Μαξ είναι ένας σκύλος που περιμένει υπομονετικά κάθε μέρα πίσω από την πόρτα την Κέιτι, την καλύτερη αφεντικίνα του κόσμου, όπως πιστεύει ο ίδιος. Όλα αυτά μέχρι να έρθει στο σπίτι ο νέος συγκάτοικός του, ο αδέσποτος Δούκας. Η κόντρα μεταξύ τους είναι μεγάλη, όταν όμως οι δυο τους χαθούν στους επικίνδυνους δρόμους της Νέας Υόρκης, θα μπλεχτούν σε μια περιπέτεια που δε μπορούσαν ποτέ να φανταστούν και η σχέση τους θα πάρει μια απρόσμενη τροπή...
Πρόκειται για μια ταινία που κάνει κάτι πολύ πρωτότυπο: με πολύ χιούμορ και ευαισθησία καλεί τα παιδιά να μπουν στη θέση των ζώων - κατοικίδιων και αδέσποτων- και να δουν τα πράγματα από τη δική τους σκοπιά! Μιλάει για τη σημασία της ομάδας, τη φιλία, την αξία της προσφοράς, τη λανθασμένη εντύπωση που πολλές φορές σχηματίζουμε για τους άλλους. Θα τα κερδίσει με την καταιγιστική δράση, τις διαρκείς ανατροπές και τις έξυπνες ατάκες, εμένα πάντως με κέρδισε κι ας μην είμαι παιδί! Θα τα κάνει να δουν με άλλο μάτι τα ζωάκια που έχουν στο σπίτι ή τα αδέσποτα που θα συναντούν στο δρόμο και θα τα βοηθήσει να καταλάβουν ότι άνθρωποι και ζώα ίσως έχουν τελικά περισσότερα κοινά από όσα θέλουμε να πιστεύουμε...

Τώρα θα σας πάω στην παράσταση "Από το Μουσείο ως την άκρη του κόσμου!" με την οποία το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει τη νέα σεζόν καλωσορίζοντας παιδιά και γονείς, με ελεύθερη είσοδο.

 imgsize


Λίγο πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου για τη νέα χρονιά, το Μουσείο υποδέχεται με ελεύθερη είσοδο εσάς και τα παιδιά σας σε μια συναρπαστική παράσταση όπου η φαντασία και το παραμύθι συναντούν τη δημιουργικότητα και τις εικαστικές δράσεις. Η παράσταση αφηγείται την ιστορία ενός ποντικού που ξεκίνησε για ένα ταξίδι μακρινό και έφτασε ως τα πέρατα του κόσμου. Στο τέλος τα παιδιά θα παίξουν και θα πειραματιστούν με διάφορες τεχνικές για να φτιάξουν το δικό τους ήρωα, τον οποίο θα πάρουν μαζί τους! Στο τέλος, οι γονείς θα ενημερωθούν για το νέο πρόγραμμα της χρονιάς 2016-17 και θα γνωρίσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων.

Αφήγηση: Παραμυθοκόρες
Εικαστικές δράσεις: Αντωνία Βέλλιου, Δέσποινα Σακελλαρίου, Νιόβη Σταυροπούλου
Νεοφύτου Δούκα 4
Κυριακή 25/09
Για γονείς και παιδιά από 2 ετών και άνω

Ώρες έναρξης κάθε παράστασης: 11.30 και 13.30
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210.7294.220

Για το τέλος άφησα ένα πολύ ξεχωριστό φεστιβάλ, το DEAFestival for kids, που διοργανώνει η Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος στην Τεχνόπολη, από 23 έως 30 Σεπτεμβρίου, με δωρεάν είσοδο!

97

Το DEAFestival for kids θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Αυλή της Τεχνόπολης. Όλες οι εκδηλώσεις του απευθύνονται στο ευρύ κοινό με ταυτόχρονη διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα και όλες έχουν δωρέαν είσοδο! Πέρα από το ότι παιδιά με προβλήματα ακοής θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν παραστάσεις, να παίξουν και να συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια, είναι μια ευκαιρία και για τα υπόλοιπα παιδιά να μάθουν να συνυπάρχουν και να αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- “Λιλιπούτειοι Μηχανικοί” από τον οργανισμό STEM Education
- Έκθεμα "Φυσαλίδες" από το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο
- Αποστολή «Σώστε το Πάρκο» από τους Πράκτορες του Πλανήτη
- Εικαστικά εργαστήρια «είμαι, είσαι, είμαστε διαφορετικοί αλλά και...» από το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
- Θεατρική παράσταση "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, ειδικά διασκευασμένη για παιδιά
- Παράσταση Καραγκιόζη με συμμετοχή του Τάκη Βαμβακίδη ως ζωντανού Καραγκιόζη

Περισσότερες πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα και τις προεγγραφές μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.deafestival.gr

Φοίβη Λέκκα

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved