Δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά, από τη Φοίβη Λέκκα!

Καλώς σας βρήκα! Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι προ των πυλών και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα περιμένουν τα παιδιά!

Δωρεάν καλοκαιρινές εκδηλώσεις για παιδιά, από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το δωρεάν εργαστήριο "Φως, γραμμές και χρώματα" στο Κέντρο Επισκεπτών ΚΠΙΣΝ την Κυριακή 12/6, για παιδιά 5-9 ετών!

imagegen 3

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά εξερευνούν τις αμέτρητες δυνατότητες της τέχνης! Αντλώντας έμπνευση από καλλιτέχνες που έχουν χρησιμοποιήσει τα ίδια μέσα, πειραματίζονται με το φως του ήλιου και τις σκιές που δημιουργεί και, με τη χρήση προβολικού, σχεδιάζουν όλα μαζί μια νέα ομαδική σύνθεση.

Διάρκεια: 17.30-19.00
Επιμέλεια - Σχεδιασμός: Eileen Botsford, εικαστικός
Ελεύθερη είσοδος
Συμμετοχή με κράτηση θέσης στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ
Πληροφορίες-κρατήσεις: 210 8778396/8 ή μέσω email στο
visitorscenter@snfcc.org
*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.

Τώρα θα σας πάω στις δωρεάν εκδηλώσεις Επιστήμης και Τεχνολογίας στις 21/6, με αφορμή το Θερινό Ηλιοστάσιο, στο Ίδρυμα Ευγενίδου!

Πλανητάριο 11 3

α) Ψηφιακή παράσταση θόλου «Το Σύμπαν του Hubble»: H παράσταση αυτή περιγράφει την τεράστια συνεισφορά του τηλεσκοπίου αυτού στην προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσουμε τα μυστικά του Σύμπαντος. Τα μάτια του Hubble είναι τα μάτια ολόκληρης της ανθρωπότητας: αιώνες ονείρων, δεκαετίες σχεδιασμών και μια παγκόσμια επιστημονική και τεχνολογική προσπάθεια επιτρέπουν σ’ όλα αυτά τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα!

Ώρες προβολών 19:30 και 20:30.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητα τα δελτία εισόδου που θα διανέμονται από τις 19:00 της ίδιας ημέρας, από το ταμείο του Πλανηταρίου.
Προτείνεται για παιδιά 9 ετών + και ενήλικες.

β) Παρατήρηση του Νυκτερινού Ουρανού με Τηλεσκόπια: Τα τηλεσκόπια της Ελληνικής Αστρονομικής Ένωσης υποδέχονται το κοινό και (καιρού επιτρέποντος ) παρουσιάζουν τον Δία, τον Άρη και τον Κρόνο και γενικά τον έναστρο νυκτερινό ουρανό της μικρότερης νύκτας του χρόνου!
Ώρες 21:00 έως 24:00
Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζεται κράτηση θέσης ή δελτίο εισόδου.

γ) UtechLab: Το Εργαστήριο Τεχνολογίας UTechLab του Ιδρύματος Ευγενίδου υποδέχεται το κοινό και το ξεναγεί στους χώρους του.
Ώρες 19:00-21:00.
Είσοδος ελεύθερη. Δεν χρειάζεται προηγούμενη κράτηση
Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11

Για το τέλος άφησα τις δωρεάν παραστάσεις του Θεάτρου Σκιών στο Πάρκο Φλοίσβου!

karo 3

Μπήκε το καλοκαίρι και τα κολλητήρια, ο Χατζηαβάτης, ο Νιόνιος, ο Σταύρος, ο Μορφονιός και ο μπάρμπα-Γιώργος κατηφορίζουν νότια για να κρατήσουν συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους! Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ο καραγκιοζοπαίχτης Τάσος Κώνστας θα παρουσιάζει στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Π. Φαλήρου, στο πάρκο Φλοίσβου, κωμωδίες του θεάτρου σκιών με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη και την παρέα του. Κάθε βράδυ θα παίζεται νέο έργο! Ευκαιρία να το συνδυάσετε με βόλτα δίπλα στη θάλασσα για όλη την οικογένεια!

Φοίβη Λέκκα

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved