Προτάσεις για τις διακοπές του Πάσχα, από τη Φοίβη Λέκκα!

Ήρθαν οι διακοπές του Πάσχα και τα παιδιά έχουν πολλές επιλογές για να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους!

Προτάσεις για τις διακοπές του Πάσχα, από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω από το άκρως ανοιξιάτικο εργαστήρι "Η Άνοιξη των Συναισθημάτων" στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!

5 Αντίγραφο 3

Πρόκειται για ένα εργαστήρι για μικρούς και μεγάλους, που μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο των συναισθημάτων μέσα από τον κόσμο των παραμυθιών!
Ο ήρωας μας θα καταφέρει να ξυπνήσει τα συναισθήματα που ένας δυνατός χειμώνας και μια δυνατή μαγική κατάρα πάγωσε κάτω από το παχύ χιόνι ...Καθώς ξυπνάει, ό,τι κοιμόταν ετοιμάζεται να πάρει τη δική του μορφή στον κύκλο της ζωής κι εμείς θα ανακαλύψουμε μαζί με τον ήρωα την ανεκτίμητη αξία όλων των συναισθημάτων: την πηγή της ζωής μας.

Ημερομηνίες: 25, 26, 27, 28 Απριλίου και 4, 5, 6 Μαΐου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
Καρατζά 7&Τσάμη Καρατάσου, λόφος Φιλοπάππου, Αθήνα
21 0921 8329

Τώρα θα σας πάω στα πασχαλινά εργαστήρια του Ελληνικού Κόσμου, που προτείνουν στα παιδιά πέντε πρωτότυπες και δημιουργικές ιδέες για να γιορτάσουν το Πάσχα και την άνοιξη!

pict01 3

"Πασχαλινό αβγό: έθιμα και δημιουργήματα, τα αυγά βάφονται με διάφορα χρώματα!": Στόχος του πασχαλινού αυτού εργαστηρίου είναι, μέσα από το παιχνίδι και τις πασχαλινές κατασκευές, να γνωρίσουν τα παιδιά τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας που συνδέονται με τη γιορτή του Πάσχα. Ένα μεγάλο κόκκινο αυγό περιμένει τους επισκέπτες στην είσοδο του εργαστηρίου. Μέσα στο αυγό κρύβονται ήθη και έθιμα από κάθε γωνιά του τόπου μας! Τα παιδιά ανακαλύπτουν πως γιορτάζουν το Πάσχα σε κάθε άκρη της χώρας μας από την Κέρκυρα και τη Λευκάδα ως την Κω, τη Φολέγανδρο, την Κάρπαθο ή τη Χίο αλλά και στην ενδοχώρα, από την Τρίπολη και τη Λειβαδιά ως την Έδεσσα και την Καστοριά...Τέλος, τα παιδιά βάφουν «σαν άλλοτε» αυγά με παραδοσιακό-οικολογικό τρόπο.

"Αρωματικά φυτά του τόπου μας!Ανακαλύπτω μυρωδιές και φτιάχνω ιστορίες...": Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα αρωματικά φυτά του τόπου μας (ρίγανη, θυμάρι, λεβάντα, δάφνη κ.α.) Φυτεύουν μικρά γλαστράκια για να τα τοποθετήσουν στο μπαλκόνι τους και δημιουργούν βιβλιαράκι με εικόνες και πληροφορίες για το νέο τους φυτό. Παράλληλα μαθαίνουν αν υπάρχει κάποιος μύθος γύρω από αυτό, πώς θα το περιποιηθούν για να μεγαλώσει καθώς και σε τι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν.

"Την άνοιξη γιορτάζει η Μαμά!": Η γιορτή της Μητέρας πλησιάζει... Τα παιδιά μπλέκουν με τα χρώματα και δημιουργούν μοναδικές πεταλούδες για τη Μαμά! Με καραμέλες, γλυφιτζούρια και άλλες λιχουδιές φτιάχνει το καθένα την πιο γλυκιά πεταλούδα για τη δική του ΜΑΜΑ!

"Νέοι φίλοι, νέα φροντίδα!": Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά, ως μικροί κηπουροί, φτιάχνουν τις δικές τους γλάστρες. Με κάλτσες, σπόρους, χώμα και άλλα υλικά δημιουργούν τους νέους τους «φίλους» που χρειάζονται από δω και πέρα τη φροντίδα τους καθημερινά. Η συνέχεια... στο σπίτι με ποτιστήρι και σκαλιστήρι...

"Ανοιξιάτικη αύρα, ανοιξιάτικα χρώματα!": Τα παιδιά εμπνέονται από έργα μεγάλων ζωγράφων και δημιουργούν ένα ολοκαίνουργιο έργο τέχνης με θέμα την Άνοιξη!20 έργα τέχνης μεγάλων ζωγράφων με θέμα την Άνοιξη γίνονται έμπνευση για τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι, ώστε με τη σειρά τους να πιάσουν πινέλα και χρώματα και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης. Με τον τρόπο αυτό οι μικροί μας φίλοι έρχονται σε επαφή με διαφορετικά καλλιτεχνικά ρεύματα και τεχνοτροπίες.

Για παιδιά όλων των ηλικιών με τους γονείς τους
Ημερομηνίες: 27/4, 28/4, 29/4, 30/4
Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα από τις 10:00 μέχρι τις 14:00 σε πέντε γωνιές του Αιθρίου του «Ελληνικού Κόσμου»
Προσέλευση: από 10:00-14:00
Τηλ. κρατήσεων: 212 254 0600
Κόστος συμμετοχής: από 3 ευρώ
Πειραιώς 254, Ταύρος (δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)
ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ
Λεωφορεία: 049 (Πειραιάς - Ομόνοια), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
914 (Ομόνοια-Πειραιάς - Παλαιά Κοκκινιά), στάση ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
Τρένο (γραμμή ΗΣΑΠ): ηλεκτρικός σταθμός Καλλιθέας

Για το τέλος άφησα τις δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων για τις μέρες του Πάσχα, που είναι πολλές και ενδιαφέρουσες!

SLIDER 3

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού&Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων έχει ετοιμάσει για τις ημέρες του Πάσχα μία σειρά εκδηλώσεων με στόχο τη διατήρηση των ηθών και εθίμων! Δίνει έτσι τη δυνατότητα στα παιδιά να ψυχαγωγηθούν και να συμμετέχουν σε ομαδικές εκδηλώσεις, συνδυάζοντας αρμονικά τις παραδόσεις και την εκπαίδευση.

Από 20 έως 27 Απριλίου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν μελωδίες θρησκευτικής μουσικής, ύμνους, άριες και συμφωνικά έργα να πλημμυρίζουν την πόλη, και να συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά προγράμματα στα Μουσεία, στην Πινακοθήκη, στις Βιβλιοθήκες και στα Πολιτιστικά Κέντρα του Οργανισμού.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:
http://www.opanda.gr/?p=7976

Να περάσετε όμορφα στις διακοπές του Πάσχα που ξεκινάνε, να ξεκουραστείτε και να απολαύσετε δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά σας! Θα επανέλθω την επόμενη εβδομάδα με ένα αφιέρωμα σε παιδικά βιβλία!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σαςεδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved