25η Μαρτίου: Προτάσεις για το τριήμερο

Υπάρχουν πολλές ιδέες για να περάσετε το τριήμερο της 25ης Μαρτίου με τα παιδιά σας στην πόλη!

25η Μαρτίου: Προτάσεις για το τριήμερο

Γράφει η Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω από τη βόλτα -πραγματική και μεταφορική- που θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τα παιδιά στην Πλάκα και στην Επανάσταση του 1821 την Κυριακή 27 Μαρτίου!

Στον Κυριακάτικο περίπατο τα παιδιά θα κάνουν ένα ταξίδι στην Αθήνα της εποχής της Επανάστασης του 1821. Θα ξεκινήσουν από το Μνημείο του Λυσικράτη και θα ακούσουν την ιστορία του σημαντικότερου Φιλέλληνα που φιλοξενήθηκε στο Μοναστήρι που υπήρχε εκεί. Θα μάθουν πότε και πώς ξέσπασε η Επανάσταση, αλλά και πού έζησε ο Αθανάσιος Διάκος. Θα περπατήσουν ως την εκκλησία όπου σήμανε η πρώτη καμπάνα της Απελευθέρωσης, θα επισκεφθούν τους Αέρηδες, θα μάθουν για την πολιορκία της Ακρόπολης και το δραματικό τέλος του Οδυσσέα Ανδρούτσου. Μα πάνω απ' όλα θα βιώσουν κάτι από την ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής και θα φτιάξουν τα δικά τους παραμύθια!

Διάρκεια 90'
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Κώστας Στοφόρος, Συγγραφέας, δημοσιογράφος. Σε συνεργασία με την «Παραμυθοκουζίνα».
Κόστος Συμμετοχής: 15€
Έκπτωση 10% για αδέρφια
Οι θέσεις είναι περιορισμένες (15 παιδιά )
Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα
Τηλ: 2103250341

Μια πολύ καλή ιδέα επίσης για βόλτα την 25η Μαρτίου είναι η επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης που λόγω της ημέρας είναι δωρεάν!

Όπως κάθε Παρασκευή, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου ως τα μεσάνυχτα, όπου θα σερβίρεται "Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο" λόγω της ημέρας!Εκτός από τις μόνιμες συλλογές, οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν τα τρία χρυσά σκυθικά αντικείμενα της έκθεσης «Σκυθικοί προπομποί από το Ερμιτάζ στο Μουσείο Ακρόπολης» στο ισόγειο του Μουσείου. Μια καλή ευκαιρία για-δημιουργική- βόλτα για όλη την οικογένεια!
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, μετρό Ακρόπολη

Για το τέλος άφησα μια υπέροχη δωρεάν παράσταση Καραγκιόζη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο ανήμερα της 25ης Μαρτίου!

Την ημέρα της Εθνικής Επετείου της Επανάστασης του 1821, ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του, παρουσιάζει το κλασικό ηρωικό έργο «Ο Καπετάν Γκρης και η ωραία Ελένη» και περιμένει μικρούς και μεγάλους να διασκεδάσουν με την ψυχή τους! Μη χάσετε την ευκαιρία!

Ώρα έναρξης 19:00
Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε ξανά την επόμενη εβδομάδα!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved