Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Μπαίνουμε σιγά σιγά στην πιο χαρούμενη και γιορτινή περίοδο του χρόνου και οι επιλογές για τα παιδιά είναι πολλές και διαφορετικές!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με ένα ξεχωριστό βιβλίο: "Ο Λαχαπού από τη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού" της Εύας Κασιάρου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη για παιδιά από 4 ετών.

562f885b0df28 xl 3

Πρόκειται για ένα βιβλίο που εξοικειώνει τα μικρά παιδιά με το τόσο επίκαιρο θέμα των προσφύγων, φέρνοντάς το στα μέτρα τους. Αποφεύγει με επιτυχία το διδακτισμό και προσπαθεί, μέσα από την ιστορία του μικρού λιονταριού Λαχαπού και της οικογένειας του, να κάνει τα παιδιά να ευαισθητοποιηθούν, μπαίνοντας για λίγο στη θέση των ανθρώπων που αναγκάζονται, σε συνθήκες πολέμου, εν μία νυκτί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους για να σωθούν και να αναζητήσουν ασφάλεια σε έναν άλλο τόπο. Και δεν είναι μόνο οι δυσκολίες του ταξιδιού, είναι και οι τρομερές αντιξοότητες που συναντούν στη νέα τους πατρίδα.. Όλα αυτά δεν αποτυπώνονται με βαρύγδουπο τρόπο, αλλά μέσα από μια ιστορία με πολλή ζωντάνια, αλήθεια, ευαισθησία, πολύ επιτυχημένη χρήση της ομοιοκαταληξίας και έντονη παραστατικότητα. Τα παιδιά διαβάζοντάς την θα φτιάξουν εικόνες με το μυαλό τους, θα ταξιδέψουν και θα σκεφτούν. Υπάρχει καλύτερο από αυτό;

"Ο Λαχαπού από τη ζούγκλα της χώρας Καμαμπού"
Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου
Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2015
€ 14.90, σελ.32
Μέρος των εσόδων διατίθεται στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Σειρά έχει "Ο πρίγκιπας Μισός" της Κατερίνας Ανωγιαννάκη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για παιδιά από 6 ετών.

0010393 195 3

Στο βιβλίο αυτό, η συγγραφέας μιλάει στα παιδιά με πολύ πρωτότυπο τρόπο για το θέμα της διαφορετικότητας χωρίς να τους κάνει "μάθημα". Σε αυτό συμβάλλει καταλυτικά η εξαιρετική εικονογράφηση της Πετρούλας Τρίγκου, χιουμοριστική, ζωντανή και ευφάνταστη! Μέσα από την ιστορία του πρίγκιπα Μισού - ενός πρίγκιπα που από μικρός τα έκανε και τα άφηνε όλα...μισά!- τα παιδιά θα καταλάβουν πως το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ενός ανθρώπου που τον διαφοροποιεί από τους υπόλοιπους, μπορεί, αντί να τον περιθωριοποιήσει, να το χρησιμοποιήσει ως προτέρημα και να τον κάνει να ξεχωρίσει. Το μυστικό για να σε αποδεχτούν οι άλλοι είναι να έχεις αποδεχτεί πρώτα εσύ ο ίδιος αυτό που είσαι. Άλλωστε, μόνο όταν κάποιος διατηρεί τη μοναδικότητα του και κάνει στη ζωή του αυτό που αγαπάει, γίνεται πραγματικά ευτυχισμένος.

"Ο πρίγκιπας Μισός"
Συγγραφέας: Κατερίνα Ανωγιαννάκη
Εικονογράφηση: Πετρούλα Κρίγκου
Εκδόσεις Μεταίχμιο, 2015
€ 6.57, σελ. 64
Από 6 ετών

Τώρα θα σας πάω στο άκρως χριστουγεννιάτικο εργαστήρι «Ένα δώρο για... τον εαυτό μου!» για παιδιά 6-12 χρονών στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας!

paidi dinei doro 590 b 3

Πρόκειται για ένα εργαστήρι όπου μικροί και μεγάλοι θα φτιάξουν μαζί τα δικά τους δώρα και θα ανακαλύψουν πόσο πολύτιμη είναι η εμπιστοσύνη και η εκτίμηση προς τον εαυτό μας. Κάθε φορά που καταφέρνουμε να κάνουμε με χαρά ένα δώρο στον εαυτό μας γινόμαστε πιο δυνατοί! Κάθε φορά που κάνουμε ένα δώρο με χαρά στον εαυτό μας αποκτάμε τη δυνατότητα να δωρίζουμε με χαρά και στους γύρω μας!

6 και 20 Δεκεμβρίου, 10 και 24 Ιανουαρίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 6 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 €
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)
Καρατζά&Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
2109218329

Για το τέλος άφησα το αγαπημένο Εργοστάσιο Χριστουγέννων, γνωστό ως "Christmas Factory" που ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο Γκάζι σε μικρούς και μεγάλους!

fa1 3

ΔΩΡΕΑΝ ΔΡΑΣΕΙΣ CHRISTMAS FACTORY
1.Διαδραστικά Εργαστήρια Santa’s House
α.Παράσημο: κατασκευή του παράσημου του Αη Βασίλη
β.Ταχυδρομείο: γράμμα στον Αη Βασίλη
2. Διαδραστικά Εργαστήρια Toys Factory
α. Εργαστήρι Συγγραφής Παραμυθιού
β. Εργαστήρι Εικονογράφησης Παραμυθιού
3. Διαδραστικά Εργαστήρια Sweet Factory
α. Εργαστήριο Σοκολάτας
β. Εργαστήριο ψηφιδωτού
4. Διαδραστικά Εργαστήρια Digital Christmas
α. e-Factory: βιντεοσκόπηση ευχής και ανέβασμα στην ιστοσελίδα και share στα social media
β. Ταξιδεύοντας με το Μάρκο...δικτυακό παιχνίδι σε μεγάλη οθόνη και tablet
5. Όλο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα εκτός της θεατρικής παράστασης “Εγωιστής Γίγαντας”.
Τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν καθημερινά θεατρικές και μουσικες παραστάσεις, συναυλίες, θέατρο σκιών, κουκλοθέατρο και αφηγήσεις παραμυθιών! Εδώ μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα:
http://thechristmasfactory.gr/programma_ekdiloseon.php

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων | Πειραιώς 100, Γκάζι
Διάρκεια: 28 Νοεμβρίου 2014 – 6 Ιανουαρίου 2015
Ώρες λειτουργίας: 10.00 πμ – 10.00 μμ
Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Κάπου εδώ σας αφήνω για σήμερα! Να περνάτε όσο γίνεται ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σας!Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved