Καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης

Στην τόσο δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε, είναι σημαντικό να παρέχεται η δυνατότητα στα παιδιά να ασχοληθούν με αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, είτε δωρεάν είτε με πολύ χαμηλό αντίτιμο.

Καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες για παιδιά στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Αθηναίων και ο Δήμος Θεσσαλονίκης το κάνουν πραγματικότητα με στόχο τη διαπαιδαγώγηση, την έκφραση, την καλλιέργεια, την εκτόνωση και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Στο Δήμο Αθηναίων υπάρχουν πολιτιστικά κέντρα και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα, στα οποία τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν, μεταξύ άλλων, με το θέατρο, το χορό και τα εικαστικά.

---------------------------------------------------------------------------------------111111

Η καθιέρωση προγραμμάτων "πολιτισμού για όλους" έχει ως στόχο να παρέχει ευκαιρίες καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργικής απασχόλησης σε όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως.
Εδώ μπορείτε να δείτε τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα όλων των πολιτιστικών κέντρων του δήμου:
https://www.cityofathens.gr/paidia/paidia-politismos/politistika-kentra

Ο Δήμος Αθηναίων εκτός από τα πολιτιστικά κέντρα, διαθέτει επίσης πολύκεντρα, δηλαδή πολυχώρους όπου συστεγάζονται γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------1111111

Τα παιδιά μπορούν με αυτόν τον τρόπο να αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, συνδυάζοντας πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, σε ένα χώρο που εξυπηρετεί πολλές λειτουργίες και τους δίνει πολλές δυνατότητες! Έτσι, ο χρόνος μετακίνησης ελαχιστοποιείται-και όλοι ξέρουμε πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος στο καθημερινό πρόγραμμα! Στα πολύκεντρα τα παιδιά μπορούν να ασχοληθούν με εικαστικά, θεατρικό και μουσικό παιχνίδι, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς αλλά και αερόβια άσκηση, pilates, yoga, ελεύθερη γυμναστική, βάρη κ.ά.
Εδώ μπορείτε να βρείτε τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα για όλα τα πολύκεντρα του δήμου:

https://www.cityofathens.gr/paidia/paidia-politismos/polykentra

Επίσης, στο Κέντρο Πηλού του δήμου τα παιδιά έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν τις βασικές αρχές της Κεραμικής Τέχνης, τόσο στη θεωρία όσο και στην πράξη!

--------------------------------------------------------------------------------------------------111111

Μαθαίνουν τις βασικές γνώσεις για την ιστορία και τη φύση του πηλού και φτιάχνουν τα δικά τους χρήσιμα αλλά και διακοσμητικά αντικείμενα!

Διεύθυνση: Φανοσθένους & Σφιγγός, Νέος Κόσμος (Δουργούτι)
Τηλέφωνο: 210 9247031

Αντίστοιχα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης υλοποιεί διάφορα προγράμματα και δράσεις για παιδιά σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους άθλησης.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------1111111

Τους δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τη γυμναστική, την κολύμβηση, το τέννις, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο, διαλέγοντας ό,τι τους αρέσει περισσότερο!

Για τα έξι δημοτικά γυμναστήρια που λειτουργούν δείτε εδώ:
http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/GenDnsiDioikOikonYpiresion/DnsiEkpAthlitismou/TmimaDimGym-Kolymvitiriou/Gym
Για τα αθλητικά πάρκα και τους χώρους άθλησης (γήπεδα τέννις, μπάσκετ, ποδοσφαίρου) δείτε εδώ:
http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/GenDnsiDioikOikonYpiresion/DnsiEkpAthlitismou/TmimaDimGym-Kolymvitiriou/AnoixtoiXwroiAthlisis

Για το Δημοτικό Κολυμβητήριο δείτε εδώ:

http://www.thessaloniki.gr/portal/page/portal/DioikitikesYpiresies/GenDnsiDioikOikonYpiresion/DnsiEkpAthlitismou/TmimaDimGym-Kolymvitiriou/DimotikoKolimvitirio

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα. Να έχουμε μια καλή, δημιουργική και παραγωγική χρονιά μικροί και μεγάλοι!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved