Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι να έχουμε! Υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες δραστηριότητες για τα παιδιά στην πόλη, εντελώς δωρεάν!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το δωρεάν εναλλακτικό εργαστήρι κηπουρικής για όλη την οικογένεια που διοργανώνουν το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» του WWF Ελλάς και η Οργάνωση Γη.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------OIJ

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια κηπουρικής για ενήλικες, συμμετοχικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά, facepainting και επίδειξη κομποστοποίησης! Θα έχετε τη δυνατότητα να πάρετε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Μπορούμε να καλλιεργήσουμε λαχανικά σε μία γλάστρα; Ποια είναι τα οφέλη της κηπουρικής στη διατροφή, την υγεία μας, το περιβάλλον; Πόσο χώρο χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε έναν κήπο στο μπαλκόνι, γιατί να κομποστοποιούμε και τι «προσόντα» χρειαζόμαστε για να γίνουμε οι ίδιοι κηπουροί τελικά; Είναι ευκαιρία να καταπιαστείτε οικογενειακώς με ένα χόμπι που έχει ευεργετικές ιδιότητες και για τον άνθρωπο και για το περιβάλλον, αλλά και να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί, μικροί και μεγάλοι!

Πλατεία Κλαυθμώνος
Σάββατο 6/6
10:00-16:00

Τώρα θα σας πάω στο «Jazz for kids», ένα δωρεάν πρόγραμμα για παιδιά από 5 χρονών έως...105 ετών, στα πλαίσια του 15ου Athens Technopolis Jazz Festival.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------09I

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν με τρόπο διαδραστικό και πολύ διασκεδαστικό την ιστορία και τις μορφές της jazz μουσικής. Πλάι σε έμπειρους διακεκριμένους μουσικούς θα κληθούν να εκφραστούν ελεύθερα και να αυτοσχεδιάσουν, χρησιμοποιώντας ακόμα και απλά υλικά όπως αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Με αφετηρία γνωστά μουσικά θέματα, θα ανακαλύψουν μελωδίες και ρυθμούς από κάθε σημείο του πλανήτη, μέσα από ένα μουσικοθεατρικό παιχνίδι! Ακόμα να δηλώσετε συμμετοχή;

Συμμετέχουν: Πηνελόπη Τζανετάκη (φωνή), Αντώνης Λαδόπουλος (σαξόφωνο), Αλέξανδρος Ορφανός(πιάνο), Αντώνης Αρβανίτης (μπάσο), Κώστας Μπεβεράτος (κρουστά) και Αλέξανδρος Χρηστίδης (ντράμς, παρουσίαση και επιμέλεια του προγράμματος).
Τεχνικός ήχου: Βασίλης Εφραιμίδης

6/6, 11:00
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1-Αμφιθέατρο Δ2
Πειραιώς 100, Γκάζι
Κρατήσεις: 210 3467322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00)

Για το τέλος άφησα το 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Μικροί & Μεγάλοι εν δράσει» που θα διεξαχθεί στην Αγία Παρασκευή Καλετζίου, στην λίμνη του Μαραθώνα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------98

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν εκθέσεις, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικές δράσεις και παιχνίδια στη φύση, καλλιτεχνικά, μουσικά και άλλα happenings και ένα ξεχωριστό κυνήγι «θησαυρού»!

Ως έδρα του Φεστιβάλ επιλέχθηκε ένας υδροβιότοπος ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντος λόγω της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας. Εκεί, μέσα από το παιχνίδι, τα παιδιά θα εκφραστούν καλλιτεχνικά, θα καλλιεργήσουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους, θα παρουσιάσουν τα δικά τους περιβαλλοντικά έργα, θα διασκεδάσουν μαθαίνοντας, θα αποκτήσουν νέες εμπειρίες και βιώματα και ταυτόχρονα θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος. Σκέφτεστε κάτι καλύτερο από μια οικογενειακή βόλτα στη φύση;

Σάββατο 6/6 - 11:00π.μ. – 20:00 μ.μ.
Κυριακή 7/6 - 11:00π.μ. – 20:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Αυτό ήταν για σήμερα. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! Ως τότε να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved