Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Βαδίζουμε σιγά σιγά προς το καλοκαίρι-μην κοιτάτε που ο καιρός κάνει τα δικά του-και τα παιδιά έχουν πολύ όμορφες επιλογές για να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το υπέροχο βιβλίο «Η αποθήκη» του Βασίλη Κουτσιαρή, που μόλις κυκλοφόρησε από την Ελληνοεκδοτική.

---------------------------------------------------------------apo

Πρόκειται για το πιο ώριμο-για μένα-βιβλίο του συγγραφέα, που αξίζει να βρίσκεται σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη. Αυτό που πιο πολύ μου άρεσε είναι ότι μου έδωσε την αίσθηση πως δε σκέφτηκε να γράψει μια ιστορία με στόχο να περάσει ένα μήνυμα στα παιδιά, αλλά, εμπνεύστηκε μια ιστορία που αβίαστα τα βάζει στη διαδικασία, μέσα και από τη δική σας βοήθεια, να σκεφτούν πράγματα σημαντικά. Σε αυτό συμβάλει καταλυτικά η υπέροχη εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη, που παίζει με τα έντονα χρώματα, το φως και την εκφραστικότητα των προσώπων. Το βιβλίο μεταφέρει τα παιδιά σε μια αποθήκη με περιστέρια και τους μιλά με πρωτότυπο τρόπο για τη σημασία του να καταλαβαίνει κάποιος γιατί φοβάται και αν ο λόγος είναι πραγματικός, για το πώς ένας αρχηγός πολλές φορές μπορεί να φοβίζει και να τρομοκρατεί για το δικό του συμφέρον αυτούς που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του αλλά και για το γεγονός ότι ο φαινομενικά πιο δυνατός μπορεί να είναι τελικά ο πιο αδύναμος απ'όλους. Το θέμα είναι να προσπαθούμε να ξεπερνάμε τους φόβους μας, να διεκδικούμε την ελευθερία μας και να δείχνουμε κατανόηση στις αδυναμίες των άλλων.

«Η αποθήκη»
Κείμενο: Βασίλης Κουτσιαρής
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Εκδόσεις Ελληνοεκδοτική, 2015
€ 13.50, σελ. 48
Για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας

Τώρα θα σας πάω στο εργαστήριο παραμυθιού «Οι μαγικοί μου φίλοι...» στο αγαπημένο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

----------------------------------------mon

«Την καλοσύνη που 'κανες θα σου την ξεπληρώσω, κι όταν βοήθεια χρειαστείς θα 'ρθω να σου την δώσω...». Τα παιδιά μαζί με τους ενήλικες που τα συνοδεύουν θα ταξιδέψουν στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών όπου τα ζώα σα μαγικοί βοηθοί προσφέρουν απλόχερα την βοήθειά τους στους ήρωες για να τους ανταμείψουν για το θάρρος, την τόλμη και την καλοσύνη τους. Η αφήγηση θα εμπλουτιστεί με ζωντανή μουσική και παιχνίδια αυτοσχεδιασμού!

31/5, 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 4 έως 94 χρονών
Είσοδος: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου, Αθήνα
210 92 18 329

Για το τέλος άφησα το πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι «Κυνηγοί σκιών!» για παιδιά 3-6 χρονών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο!

--------------------------------------------------ytyu

Τι είναι η σκιά; Με ποιον τρόπο αλλάζει κατά τη διάρκεια μιας μέρας; Ποια αντικείμενα δεν έχουν σκιά; Τι διαφορά έχει η σκιά από το σκοτάδι; Τα παιδιά θα πειραματιστούν με το φως, τη σκιά και αντικείμενα των συλλογών του Μουσείου, θα βγάλουν τα συμπεράσματα τους και θα δημιουργήσουν το δικό τους παιχνίδι σκιών!

30&31/5
Ώρες διεξαγωγής: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
Οικονομική συμμετοχή:
- για 1 παιδί 7€,
- για 2 παιδιά 6 €/παιδί,
- για 3 παιδιά & άνω 5 €/παιδί
Με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας ισχύει έκπτωση 50% επί της αρχικής τιμής.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται την ίδια ημέρα στην υποδοχή του Μουσείου.
Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κυδαθηναίων 14, Πλάκα
Τηλ: 2103312995

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και πολύ δημιουργικά με τα παιδιά σας!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved