Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Μπήκε η Άνοιξη και μαζί της φέρνει όμορφα θεάματα και δραστηριότητες για τα παιδιά!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με τη συμμετοχική παράσταση «Λέλο και Στρουθ. Διαφορετικοί! Φίλοι ή Εχθροί;» που ανεβαίνει από την Ομάδα Μαρμελάδα στο Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο στο Μαρούσι.

--------------------------------Lelo-Strouth OmadaMarmelada 3

Ο Λέλο είναι ένα μοναχοπαίδι που απολαμβάνει την αποκλειστική φροντίδα, προσοχή κι αγάπη των γονιών του. Η ζωή του αλλάζει ολοκληρωτικά, όταν οι γονείς του αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα παιδάκι, τη Στρουθ. Έτσι, ο Λέλο αποκτά απροσδόκητα ένα αδελφάκι.
Και μάλιστα ένα αδελφάκι αλλιώτικο απ' τ' άλλα...Χάνει τη γη κάτω απ' τα πόδια του και
νιώθοντας ότι απειλείται από την παρουσία του νέου μέλους, ξεκινάει πόλεμο που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις συνέπειες των πράξεών του...

Η παράσταση βασίστηκε στη διασκευή του παραμυθιού του βραβευμένου συγγραφέα παιδικών και εφηβικών βιβλίων Φίλιππου Μανδηλαρά «ΛΕΛΟ & ΣΤΡΟΥΘ/ΕΝΑ ΑΛΛΙΩΤΙΚΟ ΑΔΕΛΦΑΚΙ», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη. Η ομάδα Μαρμελάδα έστησε μια παράσταση με μεράκι, πρωτοτυπία, όμορφη αισθητική και πάνω απ'όλα αγάπη και σεβασμό στα παιδιά. Ο συνδυασμός κούκλας, μάσκας και ζωντανής μουσικής είναι πολύ επιτυχημένος και καταφέρνει να κερδίσει το ενδιαφέρον των παιδιών. Ειδικά το βιολί που παίζει ο Αντώνης Αθανασόπουλος επί σκηνής δίνει μια νότα μαγική και παρασύρει στη μελωδία του όχι μόνο μικρούς αλλά και μεγάλους. Το διαδραστικό κομμάτι της παράστασης είναι αυτό που κερδίζει τα παιδιά πάνω απ'όλα. Έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ανέβουν στη σκηνή, αλλά να υποδυθούν ρόλους, να συνομιλήσουν με τους ήρωες και να συμμετέχουν κι αυτά στην εξέλιξη της ιστορίας, κάτι που είναι λογικό να τα ενθουσιάσει!

Πρόκειται για ένα έργο που, ακριβώς επειδή μιλάει για ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα στα περισσότερα σπίτια, όπως είναι έλευση ενός νέου μέλους, κάνει τα παιδιά να ταυτιστούν και να αναγνωρίσουν στον ήρωα τον εαυτό τους. Τα βοηθάει να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματα τους-ακόμα και τα αρνητικά-, να εκτιμήσουν την αξία του μοιράσματος και να καταλάβουν πως έχει περισσότερο ενδιαφέρον να συνυπάρχουμε με ανθρώπους διαφορετικούς από εμάς, θα ήταν βαρετό να είμαστε όλοι ίδιοι! Μια παράσταση που κάνει τα παιδιά να δουν με...άλλο μάτι τα αδέρφια τους, είτε τα έχουν ήδη είτε τα περιμένουν!

Διάρκεια: 60'

Διασκευή: Μαρίνα Βήλλου
Σκηνοθεσία: Μαρίνα Βήλλου, Αντώνης Αθανασόπουλος
Ερμηνευτές: Αντώνης Αθανασόπουλος, Μαρία Κοντογούρη, Μαρίνα Βήλλου
Βιολί/Μαντολίνο: Αντώνης Αθανασόπουλος
Σκηνικά - κοστούμια: Ομάδα Μαρμελάδα
Κούκλες: Βάσω Γιαρένη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Δημήτρης Βαλσάμος
Κυριακή 8&15/3
Έναρξη: 12μμ
είσοδος: 10 ευρώ
κρατήσεις: 210 6817042
Χώρος Τέχνης "Ιδιόμελο", Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κων/νου, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τώρα θα σας πάω στο πολύ ενδιαφέρον εργαστήρι «Παραμυθοκαμώματα του Φόβου!» του αγαπημένου Μουσείου Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, που μας έχει συνηθίσει σε πρωτότυπες δραστηριότητες.

--------------------------------------------

Τα παραμυθοκαμώματα του Μαρτίου είναι αφιερωμένα στο συναίσθημα του φόβου.
«...στο χωριό όλοι μα όλοι φοβούνται τρομερά. Στο μεγάλο δάσος υπάρχει ένας καθρέφτης μαγικός που μπορεί να τους βοηθήσει...» Πρόκειται για ένα δημιουργικό εργαστήρι που θα βοηθήσει τα παιδιά, μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι, να συνειδητοποιήσουν και να επεξεργαστούν το συναίσθημα του φόβου. Δώστε τους την ευκαιρία!

Ημερομηνίες: 7, 14, 15, 21 και 28/3
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου

Για το τέλος άφησα το αφιέρωμα "Φτιάχνω το πιο νόστιμο και θρεπτικό πρωϊνό", για παιδιά 3-12 χρονών στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, με δωρεάν συμμετοχή!

--------------POSTER-A4-AFIERWMA-TELIKO-2015-500x321 3

To Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και τα Μπισκότα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ προσκαλούν γονείς και παιδιά να ανακαλύψουν, μέσα από ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη σπουδαιότητα του πρωινού γεύματος στο πλαίσιο μιας καθημερινής ισορροπημένης διατροφής. Τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα συστατικά των μπισκότων και τη διατροφική τους αξία, θα πειραματιστούν με πρώτες ύλες, θα παρασκευάσουν τα δικά τους μπισκότα και θα επιλέξουν ποια μπισκότα θα συμπεριλάβουν στο πρωινό τους γεύμα!

Θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εκπαιδευτικά προγράμματα:
- «Τα πιο νόστιμα μπισκότα», στο έκθεμα «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου», για παιδιά 3-12 χρόνων
- «Δημιουργώ το πρωινό μου πιάτο», στο έκθεμα «Σοφίτα», για παιδιά 3-12 χρόνων
- «Πρωινές Αγορές», στο έκθεμα «Η Αγορά» για παιδιά 3-12 χρόνων και τους ενήλικες συνοδούς τους
- «Το παιχνίδι των συστατικών», στο έκθεμα «Το Μουσείο ταξιδεύει», για παιδιά 6-12 χρόνων
- «Με ένα καλό πρωινό, χτίζω γερό οργανισμό», στο έκθεμα «Χτίζω και δημιουργώ» για παιδιά 3-6 χρόνων
- «Ντύνω» το μπισκότο μου», στο «Εργαστήρι» για παιδιά 3-12 χρόνων
Μπορείτε να διαλέξετε όποιο θέλετε ανάλογα με την ηλικία των παιδιών σας και βέβαια με το τι θα κινήσει περισσότερο το ενδιαφέρον τους! Καλή διασκέδαση!

Η συμμετοχή στα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι ελεύθερη
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται την ίδια μέρα στην υποδοχή του Μουσείου.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Ημέρες: 7&8/3, 14&15/3
Ώρες: 10:00 – 15:00
Κυδαθηναίων 14
Πλάκα
Τηλ: 2103312995

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και δημιουργικά!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved