Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Το κρύο έχει μπει για τα καλά, όμως αυτό δεν πρέπει να μας πτοεί! Τα παιδιά έχουν πολλά όμορφα να δουν και να κάνουν!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το πολύ πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού με τίτλο «Η ομορφιά της διαφορετικότητας».

3452

Τα παιδιά 3,5 έως 12 χρονών προσεγγίζουν το θέμα «Ρατσισμός και διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι» με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο. Βρίσκονται σε ένα ασυνήθιστο λουνα-παρκ: στο δωμάτιο με τους μαγικούς καθρέφτες ταξιδεύουν σε άλλες χώρες, σε αρχέγονους πολιτισμούς, μαθαίνουν την ιστορία και την τέχνη άλλων λαών. Έρχονται σε επαφή με τις ανθρώπινες αξίες και διαφορές μέσα από αθλήματα από όλο τον κόσμο. Μέσα από το μαγικό καθρέφτη τα παιδιά θα αναγνωρίσουν ποιοι είναι, τι θέλουν και γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός, διαφορετικός, αλλά ταυτόχρονα ίσος με τους άλλους. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να εξοικειωθούν με τη διαφορετικότητα από μικρή ηλικία και να μάθουν να την αποδέχονται.

Χώρος: Ευρυτανίας 43 (Πανόρμου-Αμπελόκηποι)
ή στο χώρο του σχολείου σας.
Σχεδιασμός Προγραμμάτων: Μαραγκουδάκη Δέσποινα , Θεατροπαιδαγωγός - Ηθοποιός – Σκηνοθέτης
Τηλ. 210-2922057 , 6972-733-587
e-mail: xronos.dp@gmail.com
http://xronosdraseispolitismou.blogspot.gr

Θα συνεχίσω με την πολυαναμενόμενη παράσταση «Σρεκ, το μιούζικαλ», σε σκηνοθεσία Άγγελου Μέντη, που ανεβαίνει στο Εθνικό θέατρο.

1316560 h0666646 limghandler 3

Το έργο είναι βασισμένο στην -κλασσική και πολυαγαπημένη των παιδιών- ταινία κινουμένων σχεδίων της Dreamworks, που βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερου animation το 2001, και στο βιβλίο του William Steig. Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη παραγωγή με ζωντανή μουσική, εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής, την οποία εγγυάται ο καταξιωμένος εικαστικός, σκηνογράφος και ενδυματολόγος Άγγελος Μέντης.

Σ' ένα μακρινό και κάπως ασυνήθιστο βασίλειο, η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όταν την κατάλληλη στιγμή εμφανίζεται ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών για να σώσει τη δυναμική πριγκίπισσα. Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο όταν στην ιστορία εμπλέκονται ένας πολυλογάς γάιδαρος, ένας νευρικός Κακός, ένα σνομπ μπισκότο και καμιά δεκαριά παραστρατημένοι ήρωες παραμυθιών. Ποιος θα καταφέρει να ξετυλίξει αυτό το μπερδεμένο κουβάρι; Μα ποιος άλλος από τον Σρεκ... τον απόλυτο ήρωα!

Μη χάσετε αυτή την παράσταση! Είναι βέβαιο πως θα κερδίσει τις καρδιές μικρών αλλά και μεγάλων!

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο και στίχοι: David Lindsay –Abaire
Μουσική: Jeanine Tesori
Πρώτη παραγωγή στο Broadway DreamWorks Theatricals and Neal Stret Productions

Διανομή:
Σρεκ : Τζεφ Μαράουι/Αποστόλης Ψυχράμης
Πριγκίπισσα Φιόνα: Μαρίνα Σάττι
Γάιδαρος : Μανώλης Θεοδωράκης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ, Αγίου Κωνσταντίνου 22-24
τηλ. 210.5288170 και 210.5288171
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη έως Παρασκευή στις 10:00 για σχολεία
Σάββατο, Κυριακή 11:00 και 15:00
σημείωση: 15 και 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μόνο η παράσταση των 11:00
Εισιτήρια: € 12, 10 (παιδικό)

Άφησα για το τέλος το εκπληκτικό βιβλίο «Νουμεράλια» από τις νέες παιδικές εκδόσεις Μάρτης.

10478195 1466409313599911 7361998271799658554 n 2

Πρόκειται για ένα ποίημα του Jorge Lujan εικονογραφημένο από την Isol, η οποία έλαβε το Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν το 2013. Το βιβλίο αυτό μαθαίνει στα παιδιά τους αριθμούς από το ένα μέχρι το δέκα με τρόπο πρωτότυπο και ευφάνταστο, που σίγουρα θα τα κάνει να τους θυμούνται! Κάθε αριθμός αποτελεί μέρος μιας μικρής ιστορίας που αποτυπώνεται σε μια εικόνα. Κοιτάζοντας τις εικόνες προσεκτικά, τα παιδιά μπορούν να δουν και άλλες ιστορίες μέσα στην ιστορία ή να φτιάξουν δικές τους. Η μοναδική εικονογράφηση της Isol δίνει πνοή στα στιγμιότυπα, μαγεύει τα παιδιά, εξάπτει τη φαντασία τους και τους γεννά και άλλες εικόνες. Ειλικρινά, δε μπορώ να σκεφτώ πιο όμορφο τρόπο για να μάθει ένα παιδί τους αριθμούς!

Νουμεράλια
Κείμενο: Jorge Lujan
Εικονογράφηση: Isol
Εκδόσεις Μάρτης, 2014
€ 13,34 σελ. 28

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και δημιουργικά!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved