Oι πιο καλοκαιρινές προτάσεις της εβδομάδας για τα παιδιά μας από το Mothersblog.gr

Έφτασε και ο Ιούλιος στο τέλος του! Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, υπάρχουν τρόποι να περάσουν όμορφα τα παιδιά ακόμα και μακριά από τις παραλίες!

Oι πιο καλοκαιρινές προτάσεις της εβδομάδας για τα παιδιά μας από το Mothersblog.gr

Ένας από αυτούς είναι η ταινία «Ρίο 2», μια ευκαιρία για καλοκαιρινή έξοδο για όλη την οικογένεια!

rio

Πρόκειται για τη λιγότερο ευρηματική συνέχεια της πρώτης ταινίας του 2011 αλλά εξίσου παιχνιδιάρικη και διασκεδαστική! Το αταίριαστο ζευγάρι του κατοικιδίου Μπλου και της μεγαλωμένης στη ζούγκλα Τζούελ, έχουν δημιουργήσει πλέον οικογένεια.

Ταξιδεύουν με τα τρία μικρά τους στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, όπου τους περιμένει μια έκπληξη: η για χρόνια χαμένη οικογένεια της Τζούελ. Ο πατέρας της δε βλέπει τον...κατοικίδιο γαμπρό του με καλό μάτι...

Το animation συνδυάζει χιούμορ, δράση, μουσικά νούμερα και οικολογικά μηνύματα. Θα κερδίσει τα παιδιά με τη ζωντάνια, τη φαντασία και την πολυχρωμία του και θα τα παρασύρει σε μια περιπέτεια γεμάτη τραγούδια και ξέφρενο ρυθμό.

Δείτε το τρέιλερ εδώ!

Σειρά έχει «Το Μαγικό κλειδί» της Κάρμεν Ρουγγέρη, μια παράσταση που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα και δεν πρέπει να χάσετε!

rou

Αφού παίχτηκε όλο το χειμώνα στην Αθήνα με πολύ μεγάλη επιτυχία, περιοδεύει ανά την Ελλάδα, για να μπορέσουν να την απολαύσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά! Είναι ένα έργο εμπνευσμένο από το παραμύθι της Πηνελόπης Δέλτα «Η καρδιά της βασιλοπούλας» και αφηγείται την ιστορία μιας βασιλοπούλας που ψάχνει να βρει την καρδιά της, που η Μοίρα έκλεισε σε ένα χρυσό κουτάκι...Η πολυαγαπημένη των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη το μεταφέρει στη σκηνή με το δικό της μοναδικό τρόπο με στόχο να τα ψυχαγωγήσει αλλά και να τα βάλει στη διαδικασία να σκεφτούν. Η παράσταση θα κερδίσει μικρούς και μεγάλους με την προσεγμένη αισθητική στα σκηνικά και στα κουστούμια, με τη μουσική, τα τραγούδια και την ευαισθησία της.
Μπορείτε να ενημερωθείτε για τους σταθμούς της περιοδείας εδώ:

https://el-gr.facebook.com/tomagikokleidi


Ώρα έναρξης: 21:00
Γενική Είσοδος: 10€
Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση: Αντώνης Δελαπόρτας
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών από παραδοσιακά της Κάτω Ιταλίας :Ανδρέας Κουλουμπής
Παραγωγή: «Κιβωτός» Γιώργου Φρατζεσκάκη
Παίζουν και τραγουδούν: Ελένη Ζιώγα, Ορέστης Καρύδας, Αλέξανδρος Κομπόγιωργας, Γιάννης Νικολάου, Νάντια Μητρούδη, Αμάντα Σοφιανοπούλου, Μυρτώ Χρυσανθακοπούλου

Για το τέλος άφησα την έκθεση «Ταξιδεύοντας στον κόσμο με μια παιδική βαλίτσα», μια καλή ευκαιρία για οικογενειακή βόλτα μέχρι το αεροδρόμιο!

switzerland

Πρόκειται για μια έκθεση που περιλαμβάνει εικαστικά έργα παιδιών-επιβατών που επισκέφθηκαν τον Παιδότοπο τον οποίο λειτουργεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και βρίσκεται στο αεροδρόμιο της Αθήνας (Ιούνιος 2013 - Φεβρουάριος 2014). Παιδιά από 31 χώρες διάλεξαν τα υλικά, ενσωμάτωσαν ζωγραφιές και μηνύματα και λίγο πριν ξεκινήσει το πραγματικό τους ταξίδι, άφησαν τη δική τους χειροτεχνία – βαλίτσα, «ταξιδεύοντας» μας στην πατρίδα τους.
Πιστεύω πως είναι κάτι που θα τραβήξει το ενδιαφέρον των παιδιών μιας και τα έργα είναι φτιαγμένα από παιδιά για παιδιά και μέσα από αυτά θα έχουν την ευκαιρία να δουν πώς σκέφτονται και τι νιώθουν συνομήλικοι τους από διαφορετικές χώρες!

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Χώρος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών-Επίπεδο Αναχωρήσεων 2ος όροφος

Να περνάτε όμορφα ακόμα κι αν είστε στην πόλη, στο χέρι σας είναι! Θα επανέλθω με το δεύτερο μέρος του αφιερώματος σε παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved