Αποχαιρετάμε την άνοιξη με υπέροχες προτάσεις για τα παιδιά μας!

Καλώς σας βρήκα! Η άνοιξη φτάνει στο τέλος της και τα παιδιά έχουν πολλά πράγματα να δουν και να κάνουν!

Αποχαιρετάμε την άνοιξη με υπέροχες προτάσεις για τα παιδιά μας!

Από την Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω με την απολαυστική ταινία «Ο κ. Πίμποντι και ο Σέρμαν»!

ffff01

Ο κ. Πίμποντι είναι επιχειρηματίας, εφευρέτης, επιστήμονας, κάτοχος Νόμπελ, γευσιγνώστης, δύο φορές Ολυμπιονίκης και ιδιοφυία.... Έλα όμως που είναι και σκύλος! Όταν η κηδεμονία του υιοθετημένου γιου του Σέρμαν τίθεται σε αμφισβήτηση, η προσπάθειά του να αποδείξει πως είναι καλός πατέρας θα οδηγήσει αυτόν, τον Σέρμαν και τη φίλη του Πένι σε ένα περιπετειώδες ταξίδι στο χρόνο με την μηχανή του χρονοαυγού, από την αρχαία Τροία ως την Αίγυπτο των Φαραώ και την αναγεννησιακή Ιταλία. Σε αυτό το ταξίδι ο κ.Πίμποντι θα ανακαλύψει πως δεν υπάρχει πιο συναρπαστική περιπέτεια και μεγαλύτερη πρόκληση από το να είσαι γονιός!
Τα παιδιά θα γνωρίσουν με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο σημαντικά ιστορικά γεγονότα, θα γελάσουν και θα συγκινηθούν! Πρόκειται για μια ταινία με πολύ χιούμορ, ευαισθησία, σασπένς και πανέξυπνους διαλόγους που θα απολαύσετε μικροί αλλά και μεγάλοι!

Θα συνεχίσω με ένα ραντεβού για βόλτα και παιχνίδια στο Αισθητικό Δάσος του Υμηττού!

ffff03

Το Αισθητικό Δάσος είναι αποτέλεσμα αναδασώσεων και φιλοξενεί πολλά και διαφορετικά είδη φυτών. Τώρα που ο καιρός προσφέρεται, ευκαιρία να πάτε με τα παιδιά σας και να επιδοθείτε σε παιχνίδια (ομαδικά, παραδοσιακά και σύγχρονα ) στον ιστορικό ελαιώνα και στο λόφο Ταξιαρχών. Μπορείτε να το συνδυάσετε με βόλτα, ποδηλατάδα αλλά και πικνίκ! Ευκαιρία για εκδρομή στη φύση λοιπόν για όλη την οικογένεια!

Φιλοδασική Ένωση Αθηνών
πίσω από τη μονή Καισαριανής
Σάβ. 31/5, 11 π.μ.
Πληροφορίες: 2107220866
Για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 4-12 ετών (μικρότερα αδέρφια ευπρόσδεκτα)
Είσ.: € 10 ανά οικογένεια

Άφησα για το τέλος το δωρεάν καλλιτεχνικό εργαστήρι «Ο Μικρός Πρίγκιπας, ο Πλανήτης κι εγώ» για παιδιά από 5 έως 15 χρονών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών!

ffff02

Mε αφορμή τον εορτασμό των 70 χρόνων από την κυκλοφορία του υπέροχου βιβλίου του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ «Ο Μικρός Πρίγκιπας», τα παιδιά ηλικίας 5-15 ετών καλούνται να δημιουργήσουν μια μεγάλη τοιχογραφία στον κήπο του Αστεροσκοπείου, βασισμένη στο θέμα «Ο φανταστικός πλανήτης μου» και εμπνευσμένη από το μυθιστόρημα. Με τη βοήθεια της εικαστικού Pascaline Bossu, διευθύντριας του «Atelier Coccinelle», θα αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη και θα δημιουργήσουν έναν κόσμο όπως τον ονειρεύονται τα ίδια, με τους δικούς του κατοίκους, την πανίδα και τη χλωρίδα του, από τον υποθαλάσσιο κόσμο έως τον ουρανό και τα αστέρια!

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Λόφος Νυμφών, Θησείο, 2103490000
Σάβ. 31/5, 10 π.μ.-1 μ.μ.
Πληροφορίες στα: 2103650024, 2103650025, ekdiloseis@patakis.gr.

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα! Να περάσετε όμορφα το υπόλοιπο της εβδομάδας!

Αυτό ήταν για σήμερα. Να περάσετε όμορφα το υπόλοιπο της εβδομάδας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved